Vis & water

Nieuw karperboek: Sluimerend dynamiet 2.0

4591
11 aug 2018

In november verschijnt ‘Sluimerend Dynamiet 2.0’ van niemand minder dan Rini Groothuis (71). De nestor van het moderne karpervissen in ons land heeft een bijna 400 pagina’s dik boek geschreven over de kernwaarden van deze tak van sport.

Sluimerend Dynamiet 2.0 wordt mijn laatste boek”, zegt Groothuis die in 1977 debuteerde met ‘Karper’. Dat standaardwerk geldt als een soort bijbel voor meerdere generaties karpervissers en werd later gevolgd door bestsellers als ‘Jacht op Grote Karper’ en ‘Het Grote Karperboek’. In Sluimerend Dynamiet 2.0 zoekt Groothuis via zijn bekende, meeslepende schrijfstijl in de eerste plaats de kernwaarden van het karpervissen op. “Passie, beleving, avontuur, vriendschap, mysterie en magie. Die elementen zijn verpakt in een verhaal dat zweeft tussen een roman en een thriller.”


Karper rode draad


De karper vormt de rode draad van het boek. “Wat is dat nou precies voor een beest? Daar geeft het boek uitvoerig antwoord op, inclusief wetenschappelijke onderbouwing”, vervolgt de Hilvarenbekenaar. Het boek telt 29 hoofdstukken en is uitbundig geïllustreerd met bijna 400 foto’s en mooie sfeertekeningen. Het bevat onder meer unieke wildlife opnamen, fraaie onderwateropnamen en uniek artwork van kunstschilder Remko van den Berg. Als co-auteur levert Mandy Zupansic een bijdrage met een speciaal hoofdstuk over haar ervaringen in de typische mannenwereld van het karpervissen.

Bestellen


Sluimerend Dynamiet 2.0 is in de voorinschrijving te bestellen via Westerlaan Publisher tegen een gereduceerde prijs van € 46,95 euro (incl. verzendkosten).

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.