Vis & water

Brakke Zaterdag: een lesje vliegvissen van Marco Kraal!

5902
25 sep 2018

Heb jij altijd al eens willen leren vliegvissen maar heb je tot op heden nog niet de stap gezet? Grijp dan aanstaande zaterdag 29 september je kans ter hoogte van Stellendam aan het Haringvliet. VIS TV-presentator Marco Kraal en andere experts staan daar bij een speciale stand met hengels, bellyboats en viskayaks voor je klaar.

Op deze Brakke Zaterdag, een initiatief van het Droomfonds Haringvliet, vinden tal van buiten activiteiten plaats op diverse plekken aan en op het water. Sportvisserij Nederland heeft aan het strand bij restaurant Zoet of Zout in Stellendam vanaf 10.30 uur een heus team klaarstaan om volwassenen én kinderen de totale sportvisbeleving te bezorgen.

Lesje vliegvissen

Diverse topexperts, waaronder VIS TV-presentator Marco Kraal, laten je kennismaken met vliegvissen en met eenvoudigere roofvistechnieken zoals dropshotten en werpend vissen met shads. In een speciale presentatie legt Marco uit hoe de visstand in het Haringvliet gaat veranderen nu de sluizen op een kier gaan. Want dát die gaat veranderen, staat vast. Ook aan jonge kinderen is gedacht: zij kunnen met een simpele, vaste hengel vissen.


Experts staan klaar voor een lesje vliegvissen.

Bellyboats en trapkayaks

Aan en op de oever zullen ook bellyboats en trapkayaks klaarliggen. Steeds meer sportvissers vissen daar al mee en weten zo hun vissen te vangen. Op Brakke Zaterdag kunnen sportvissers én andere natuurliefhebbers in deze vaartuigen stappen en onder begeleiding (leren) vissen.Bellyboats en trapkayaks zijn steeds meer in trek.

Kom langs!

Krijg jij nu al viskriebels of staan je kinderen te trappelen om een hengeltje uit te gooien? Kom dan zaterdag langs bij de stand van Sportvisserij Nederland! Voor meer informatie over onze stand en het volledige programma op Brakke Zaterdag kijk je op 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.