Vis & water

Nieuw water in de VISpas

5246
21 jun 2021

Afgelopen maand is de VISpas weer uitgebreid met nieuwe wateren. Deze liggen in de gemeenten Deventer, IJsselstein (Utrecht) en Oldambt (Groningen). De betreffende wateren zijn al zichtbaar op www.visplanner.nl en in de VISplanner app. Onze dank gaat uit naar Sportvisserij Groningen Drenthe, Sportvisserij MidWest Nederland en Sportvisserij Oost- Nederland voor het uitwisselen van hun water.

Foto: Wikemedia Commons/Apdency

Al het nieuwe water binnen de gemeente Deventer ligt aan de Hank, een langgerekte zijtak van de IJssel. Vissen is hier alleen toegestaan vanaf de noordelijke oever ten zuiden van de brug. Vanaf de zuidzijde mag niet worden gevist, ook niet vanaf de camping. Aan het stadsstrand geldt als beperking dat vissen niet is toegestaan achter de woningen en voor de terrassen van Stadsstrand Meadow. Ook alle gemeentewateren van IJsselstein (provincie Utrecht) zijn aan de VISpas toegevoegd. In de gemeente Oldambt is de watergang tussen Oldambtmeer en Nieuwe Kanaal (2,5 ha) aan de VISpas toegevoegd.

Alle digitale aanvullingen staan hier. Vissers die nog papier gebruiken kunnen deze printen als ze op deze wateren willen vissen. 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.