Boetes én voorlichting bij landelijke controleactie (video)

4859
02 jun 2021

Bij een landelijke controleactie op de Visserijwet door politie, boa’s en controleurs van hengelsportverenigingen zijn afgelopen weekend de nodige boetes uitgedeeld aan sportvissers die in overtreding waren.

In totaal werden bij de controles – die zowel op 28, 29 als 30 mei plaatsvonden – ruim 3000 sportvissers gecontroleerd en bijna 150 processen verbaal opgemaakt, onder meer voor het vissen met teveel hengels of het niet kunnen tonen van een VISpas of anderszins geldige schriftelijke toestemming. Bijna de helft van alle controles vonden plaats in Zuidwest-Nederland, een traditioneel populaire regio onder sportvissers uit binnen- én buitenland.

In diverse regionale media – waaronder RTV Oost en De Noordoostpolder – kreeg de landelijke controleactie aandacht. RTV Oost maakte ook een video-impressie van de controledagen.

Ook voorlichting

De handhavers en controleurs deelden niet alleen boetes uit, maar gaven ook voorlichting aan sportvissers. Zo legden ze regelmatig uit hoe het systeem van de VISpas en de bijbehorende Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren werkt – waaronder de optie om die lijst middels de gratis VISplanner app op je smartphone bij je te hebben en zo samen met de VISpas rechtsgeldig aan te kunnen tonen dat je ergens mag vissen.
Gerelateerde berichten
25 apr 2021 Meldpunt visstroperij 3144 Ben jij getuige van visstroperij? Maak hier dan direct melding van via www.meldvisstroperij.nl. Dit centrale meldpunt voor heel Nederland is 24/7 bereikbaar en in het leven geroepen om visstroperij (zowel met de hengel als beroepsvistuigen) effectiever te kunnen bestrijden. 15 apr 2021 Aanpak zeebaarsstroperij Maasvlakte 2139 De vele waarnemingen en meldingen door sportvissers van zeebaarsstroperij bij Futureland op de Maasvlakte zijn voor Sportvisserij Zuidwest Nederland aanleiding geweest om in overleg te treden met de Zeehavenpolitie in Rotterdam. Daaruit is voortgekomen dat BOA’s van Sportvisserij Zuidwest Nederland hier ook gaan controleren en een nader te bepalen gebiedsgerichte maatregel wordt voorbereid. 23 mrt 2021 Online Cursus Controle Visdocumenten: schrijf je nu in! 4971 Heb jij een passie voor het controleren van visdocumenten op jouw verenigingswater? Wil jij je als vrijwilliger en ambassadeur verder ontwikkelen en samen met je controleteam hiervoor inzetten? Geef je dan op voor de gratis Online Cursus Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland. 27 mei 2019 Controleurs Sportvisserij ontvangen controlepas 5542 Deze week ontvangen 1.400 Controleurs Sportvisserij hun nieuwe controlepas van de secretaris van hun hengelsportvereniging. Deze pas wordt samen met de controlekleding uitsluitend verstrekt aan gecertificeerde controleurs die namens de vereniging of federatie met succes de cursus Controle Sportvisserij hebben gevolgd.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.