Vis & water

Nieuwsbrief Swimway Waddenzee

2025
09 jul 2021

Swimway Waddenzee onderzoekt wat de bottlenecks zijn voor vis in de Waddenzee en hoe daar door middel van beheer iets aan kan worden gedaan. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in dit interessante project via de nieuwsbrief van Waddentools Swimway Waddenzee. In de onlangs verschenen eerste editie stellen de vijf promovendi die onderzoek doen zich voor en geven ze uitleg over hun deelproject.

Het gaat niet goed met de visstand van de Waddenzee. Om daar verandering in te brengen inventariseert het Swimway Waddenzee project – waar ook Sportvisserij Nederland aan meewerkt – hoe vissoorten in verschillende fasen binnen hun levenscyclus gebruikmaken van dit unieke natuurgebied. Op basis van die kennis kunnen beheer- en herstelmaatregelen worden ingesteld die tot herstel van de visstand kunnen leiden.

Vijf belangrijke vragen

Het onderzoek is opgesplitst in vijf deelprojecten – randen van het Wad, schelpdierbanken, pelagische vis, grote vissen, toekomstperspectief – die focussen op vijf belangrijke vragen over vis in de Waddenzee. In de eerste nieuwsbrief stellen de vijf promovendi zich voor en lichten ze het deelproject waar zij aan werken nader toe. Door je te abonneren op de nieuwsbrief (meld je aan via info@swimway.nl) ontvang je automatisch updates en blijf je op de hoogte van de vorderingen van dit bijzondere project. De volgende nieuwsbrief verschijnt dit najaar.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.