Vis & water

Beach Cleanup Tour: meld je aan als sportvisser

2341
09 aug 2021

Stichting De Noordzee organiseert dit jaar de achtste editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Hoewel het lijkt alsof er geen plek meer is, kunnen sportvissers zich nog steeds aanmelden voor twee van de resterende etappes.

Tijdens de Beach Cleanup Tour wordt elke dag van 10:00 tot 16:00 uur opgeruimd op één locatie in het noorden en een in het zuiden van het land. De start was op 1 augustus in Cadzand en op Schiermonnikoog en de finish zal in Zandvoort zijn. Sportvisserij Nederland is dit jaar betrokken bij de etappes in Domburg (4 aug.), Scheveningen (12 aug.) en Wijk aan Zee (14 aug.)

Aanmelden als sportvisser

Als sportvisser kun je je nog steeds aanmelden voor de etappes in Scheveningen en Wijk aan Zee. Dat gaat als volgt:

1. Klik op deze link
2. Klik op de 'groene' registreer-button
3. Klik op de blauwe regel 'Promotiecode invoeren'
4. Vul de code 'Sportvisserij' in en klik op 'toepassen'
5. Selecteer het aantal gewenste tickets en klik op de rode button 'registreer'

Als deelnemer ontvang je vooraf een set loodvervangers en de Vang5 toolkit, waarmee je op het strand direct aan de slag kan. Wil jij meedoen? De loodvervangers en opruimmaterialen kun je ’s ochtends ophalen bij de kraam van de sportvisserijorganisatie. Een team van medewerkers en vrijwilligers van Stichting De Noordzee helpt op het strand mee om volle vuilniszakken af te voeren.

Opruimen helpt

Dat de Beach Cleanup Tour effectief is, blijkt uit een rapport – gebaseerd op twintig jaar onderzoek – dat Stichting De Noordzee eerder dit jaar publiceerde. De cijfers daarin tonen aan dat de hoeveelheid afval op het strand significant daalt: er ligt nu ruim een kwart (27%) minder afval dan tien jaar geleden. Zolang de stranden niet helemáál schoon zijn, blijft Stichting De Noordzee de Beach Cleanup Tour
organiseren. Uiteindelijk hoopt de stichting zichzelf overbodig te maken.
Check even onze agenda. 

 


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.