Vis & water

Sportvissers gezocht - vissen voor de wetenschap

4073
28 jan 2022

Van maart 2022 tot en met februari 2023 voert Wageningen Marine Research voor de zevende keer een grootschalig onderzoek uit naar recreatieve visserij in Nederland. Ben jij een zee- of zoetwatersportvisser? Meld je dan uiterlijk 20 februari aan. De onderzoekers kunnen jouw hulp goed gebruiken. Sportvisserij Nederland is nauw betrokken bij het onderzoek.

Als je geïnteresseerd bent in deelname meld je dan uiterlijk 20 februari via deze link aan. Via deze link worden enkele vragen aan je gesteld (leeftijd, geslacht, aantal vistrips in 2021 etc.) om een 'vissersprofiel' op te stellen. Dit profiel is nodig voor een goed, representatief onderzoek.

Wat wordt er van je verwacht?

Van deelnemers wordt verwacht dat ze gedurende 12 maanden nauwkeurig bijhouden hoeveel vis (aantallen) ze per soort vangen per vistrip. Elke maand benadert onderzoeksbureau KANTAR de deelnemers om via een online link de vangstgegevens door te geven.
Trouwe deelnemers ontvangen aan het eind van het onderzoek een cadeaubon van €10,--.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.