Vis & water

Sportvisonderzoek vanuit de lucht (video)

2079
20 nov 2023

Vanuit een sportvliegtuigje vliegen medewerkers van Sportvisserij Nederland, Fryslân en Groningen/Drenthe een vaste route over Fryslân en het Lauwersmeer en tellen ondertussen hoeveel sportvissers er aan de waterkant zitten of vanuit een boot vissen. Of het Tamme lukt om de sportvissers te tellen zonder misselijk te worden zie je in deze video.

Kijk hier de vijf minuten durende video (item uit VIS TV XL):

Bekijk hier de hele playlist met leuke items uit VIS TV XL.


Gerelateerde berichten
16 okt 2023 Vissen met bewoners van zorgcentra (video) 2165 Aan de waterkant genieten van de natuur, een praatje maken of in spanning afwachten tot de dobber ondergaat: vissen is even wat anders, vissen is leuk én gezond. Het is een prachtige manier om bewoners uit het zorgcentrum te halen en weer in contact te brengen met de natuur. In deze video leer je alles over het verbindende project 'Samen VISsen'. 11 okt 2023 Controleren of nachtvissers zich aan de regels houden (video) 2358 In deze video gaat Tamme Smit met twee buitengewoon opsporingsambtenaren van Sportvisserij Oost-Nederland een nachtelijk avontuur aan. In het Project Nachtuil van Sportvisserij Oost-Nederland controleren boa's sportvissers die in het donker aan de waterkant zitten. 11 okt 2023 Vissen bij een veerpont (video) 1791 De herfst is begonnen en dat merk je niet alleen aan het weer, ook de roofvis gaat nu los. Veerponten zijn goede visstekken. Maar als je hier gaat vissen, doe het dan wel veilig. In deze video krijg je de nodige tips van een veerpontschipper die zelf ook fanatiek sportvisser is. 13 mrt 2023 Sportvisserijtellingen Friesland en Lauwersmeer gestart 1371 In februari zijn Sportvisserij Fryslân, Sportvisserij Groningen Drenthe en Sportvisserij Nederland gestart met sportvisserijtellingen en interviews onder sportvissers in Friesland en het Lauwersmeergebied. Dit doen we om meer inzicht te krijgen in het gebruik van het viswater en de visstand. Die informatie is belangrijk om de belangen van de sportvissers goed te kunnen behartigen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.