Vis & water

Een kijkje in de keuken van de karperdokter: Mark Breedveld (video)

3220
20 dec 2023

Presentator Tamme gaat in deze video langs bij dé karperdokter van Nederland: Mark Breedveld. De twee nemen een kijkje bij Mark thuis waar hij werkt aan karperonderzoek en bijzondere kois in een vijver houdt.

Vervolgens vissen ze aan één van de vijvers waar Mark als karperdokter heeft gewerkt. Zal het ze lukken om een exemplaar te vangen?

Kijk hier de 12 minuten durende video.
Gerelateerde berichten
20 nov 2023 Sportvisonderzoek vanuit de lucht (video) 2137 Vanuit een sportvliegtuigje vliegen medewerkers van Sportvisserij Nederland, Fryslân en Groningen/Drenthe een vaste route over Fryslân en het Lauwersmeer en tellen ondertussen hoeveel sportvissers er aan de waterkant zitten of vanuit een boot vissen. Of het Tamme lukt om de sportvissers te tellen zonder misselijk te worden zie je in deze video. 13 nov 2023 Japanse stijl: Tanago vissen op speciale visjes (video) 2054 In deze video Tamme leert van Hugo Oppelaar hoe je vist op bittervoorn en andere kleine vissen. Deze Japanse stijl van vissen – Tanago Fishing – is een zeer verfijnde manier van vissen met miniatuurmateriaal. Tamme kijkt zijn ogen uit en luistert aandachtig naar de gepassioneerde Hugo die als een ware 'zenmeester' met microscopische precisie vist. Ze vangen prachtig gekleurde bittervoorns die op een heel speciale manier worden onthaakt. 06 nov 2023 Vissen tegen de pijn (video) 2115 In deze video vist Marco Kraal zit in Rozendaal met naamgenoot Marco Gabriëls. Na vele operaties aan zijn rug en een verslaving aan pijnstillers zag Gabriëls het leven niet meer zitten. Toch wist hij het tij te keren, kickte af en pakte in die periode ook zijn oude hobby – sportvissen – weer op. 06 dec 2021 Jaarlijks gastcollege visziekten en vissterfte 1683 Op maandag 22 november heeft een medewerker van Sportvisserij Nederland een gastles verzorgd aan een vmbo groene opleiding van het Zone.college in Zwolle. Op verzoek van de leraren verzorgt Sportvisserij Nederland al vijf jaar lang een gastles over visziekten en vissterfte.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.