Vis & water

Sportvissers gezocht om vragenlijst in te vullen

4125
10 jan 2024

Wageningen Marine Research (onderdeel van Wageningen Universiteit) doet in 2024-2025 voor de achtste keer grootschalig onderzoek naar de recreatieve visserij in Nederland. Jij kan daar als sportvisser een belangrijke bijdrage aan leveren. Het maakt niet uit of je veel of weinig vist, dit op zoet of zout doet, man of vrouw, jong dan wel oud bent. Iedereen die wel eens vist, kan meedoen!

Het onderzoek van Wageningen Marine Research brengt onder meer in beeld hoeveel sportvissers ons land telt. (foto: Olvin van Keeken)

Van de deelnemers aan het onderzoek wordt verwacht dat zij van maart 2024 tot en met februari 2025 bijhouden hoe vaak ze vissen, welke vissoorten ze vangen, hoeveel ze daarvan terugzetten en hoeveel er voor eigen consumptie mee naar huis worden genomen. Hiervoor krijg je een pakket met instructies en een logboek. Ook kun je elke maand via een online link je vangstgegevens doorgeven. Daarbij kun je kiezen voor een korte of lange vragenlijst. Bij die laatste versie geef je onder andere de lengte van de gevangen vissen door en details over je vistrips zoals het gebruik van lood en loodvervangers.

Meld je snel aan

Heb je interesse om mee te doen? Meld je dan voor 20 februari aan via deze link. Dan krijg je meteen een aantal vragen gesteld om een beeld te krijgen van jouw sportvisserij (leeftijd, geslacht, aantal vistrips per jaar, etc.). Dit profiel wordt gebruikt om de resultaten later te kunnen wegen. De resultaten zullen anoniem worden geanalyseerd en zijn niet te herleiden naar individuen. Wanneer je het hele jaar meedoet aan het onderzoek ontvang je een cadeaubon van 10 euro. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anna Winter en/of Tessa van der Hammen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.