Vis & water

VISblad TV: feederen op het Wantij

9665
30 jan 2024

In de nieuwste aflevering van VISblad TV volgen we feedervisser Nees Jansen aan het Wantij in Dordrecht. Dit riviertje ligt vlakbij een knooppunt van grote rivieren, dus stroming is er vrijwel permanent aanwezig. De witvis blijft hierdoor in beweging en dat heeft een positief effect op de eetlust. Dordtenaar Nees Jansen laat zien dat je hier met een stevige rivieraanpak ook hartje winter een mooie visdag kunt beleven.

Elk etmaal is het hier twee keer hoog- en laagwater, met een niveauverschil van doorgaans 60 tot 90 centimeter. De beste periode om te vissen is met afgaand water, met brasem en blankvoorn als meest gevangen vissen, maar er zijn altijd uitzonderingen op de regel. Stroming is cruciaal voor een goede vangst en daar dien je het materiaal en de aanpak op af te stemmen. Met een bescheiden worpje van 25 meter werpt Nees in; hoe hij het feederen hier aanpakt zie je in de onderstaande video.


Meer tips in Hét VISblad

Wil jij ook deze winter – of later in het jaar – eens gaan feedervissen op het Wantij? Check dan zeker het artikel op pagina 8 t/m 13 in het februari-/maartnummer van Hét VISblad. Daar vind je nog veel meer uitleg en praktische tips voor deze hotspot in Dordrecht.

Lees hier meer over dit hagelnieuwe nummer, dat deze week bij de abonnees in de bus valt.

Neem een abonnement & lees ook digitaal!

Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je al een jaarabonnement af (tien edities) en zo mis je voortaan geen enkel magazine meer. Daarnaast krijg je als nieuwe abonnee de keuze uit aantrekkelijke welkomstcadeaus of een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Bovendien kun je al abonnee elke editie ook in digitale, interactief magazine teruglezen op je computer, telefoon of tablet. Klik hier om gemakkelijk online een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.