Vis & water

VISblad TV: uitgekiend snoeken met dood aas

6680
05 mrt 2024

De Biesbosch is in de winter en het vroege voorjaar dé plek waar Aswin Doggen op zoek gaat naar snoek. Met een uitgekiend systeem – waarbij de veiligheid van de vis vooropstaat – en een forse dode aasvis vist hij daar gericht op de grote exemplaren. Half februari keken we het kunstje op een mooie winterdag bij hem af.

Hoewel het voorjaar zich aankondigt, blijven we met deze video toch nog iets in winterse sferen. Het vissen op snoek met dood aas is typisch iets voor de koudere maanden, maar het staartje van het seizoen kan zeker de moeite waard zijn. De snoeken gaan richting de paai en zijn nu op topgewicht. Aswin Doggen gaat in de Biesbosch op zoek naar deze ‘grote dames’. Voorzien van een voorraadje forse dode aasvissen bevist hij verschillende stekken om te proberen een dikkerdje te pakken te krijgen. Daarbij gaat Aswin uitgekiend te werk, zowel qua montage als voor wat betreft de zorg voor de vis na de vangst. Hoe een en ander precies uitpakt in de praktijk, zie je in de onderstaande video:


Meer tips in Hét VISblad

Wil jij het vissen met dood aas snel ook eens gaan proberen? Check dan zeker het artikel op pagina 8 t/m 13 in het januarinummer van Hét VISblad. Daar vind je nog veel meer uitleg en praktische tips voor deze bijzondere visserij. Lees hier meer over dit hagelnieuwe nummer, dat deze week bij de abonnees in de bus valt. Let op!: vanaf 1 april tot de laatste zaterdag van mei is de gesloten tijd voor kunstaas, dode aasvis en een stuk vis van kracht. In maart geldt een gesloten tijd voor snoek, wat betekent dat je deze na vangst weer direct moet terugzetten in hetzelfde water.

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je een jaarabonnement (tien nummers) af en mis je voortaan geen editie meer. Klik hier om snel en eenvoudig online een abonnement af te sluiten. Daarbij kun je ook nog eens kiezen voor een fraai welkomstgeschenk óf voor de eenmalige korting op de abonnementsprijs gaan.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.