Vis & water

Evezet-Cresta halverwege Top Teamcompetitie Feedervissen aan de leiding

2267
08 apr 2024

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag vond aan de Bergsche Maas bij Waalwijk wedstrijd één, twee en drie van de Top Teamcompetitie Feedervissen plaats. Evezet-Cresta gaat voorlopig aan de leiding in de tussenstand. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is de competitie alles behalve beslist.

Tijdens de wedstrijden namen 45 wedstrijdvissers het tegen elkaar op, waarbij voor de negen teams het teamresultaat op plek één staat. De vangsten waren goed. Op de derde competitiedag werd zelf het hoogste daggewicht ooit in Top Teamcompetitie Feeder genoteerd, Martijn Kroes ving 61.350 gram. Er werden voornamelijk grote brasems (tot wel 7 pond), dikke blankvoorns en forse kolbleien gevangen. Met name in vak A en B (oostelijk en westelijk van gemaal Hagoort, aan de noordoever) waren de vangsten subliem.

Jens Dirksen, klassementsleider in de individuele tussenstand - en lid van team Evezet-Cresta, met een grote brasem van de Bergsche Maas.

Hoog vistempo

“Wellicht was ons hoge visritme het meest doorslaggevend. We hadden namelijk afgesproken om de voerkorf maximaal 2,5 minuut in te laten liggen”, zegt Jan-Bart Uuldesma, teamcaptain van Evezet-Cresta. Deze tactiek bleek op hun trainingsdagen woensdag en donderdag het meest succesvol. “Je moest veel aas brengen en dan maakte je kans om binnen korte tijd een reeks van vissen te vangen. Wachten op een beet en een passieve aanpak lokte de witvis te weinig aan”, legt Jan Bart uit.

Puzzel opnieuw leggen

De omstandigheden waren uitdagend en dat maakte volgens Jan-Bart de keuze voor de Bergsche Maas (voor het eerst in de TTC) erg geslaagd. “Op zo’n nieuw water moet je de puzzel opnieuw leggen. Daarnaast vraagt de variërend stroming ook om aanpassingen wat betreft gewicht van de voerkorf, diameter lijn en hengelkeuze.”Rivieraanpak

Door de sterke stroming waren voerkorven van 90 tot wel 150 gram noodzakelijk. Dat vroeg om een heavy feederhengel, die veel body en lengte heeft. “Je moest de vis veilig over het steile talud (van 7 naar 2 meter) drillen, dus een 4,5 meter lange feederhengel was geen overbodige luxe”, legt Jan-Bart uit. Ook een stevige voorslag (30 tot 35/00 nylon) was essentieel tegen de scherpe stenen en mossels. De teamleden vingen de meeste vis aan grof haakaas zoals vijf mestpieren met een caster, twee wormen of vier casters. Dit werd gepresenteerd aan een 19 tot 22/00 onderlijn met een haak in maat 12.

Trost overheerst

De afgelopen twee jaar eindigde Evezet-Cresta als derde in de eindranking. Het team bestaat uit de vissers Jens Dirksen, Menno Cock, Luciën de Rade, Erwin Koerts, Jan-Bart Uuldersma, Arend de Roos, Martijn Koerts en Willie Kool, waarvan afgelopen weekend de vijf eerstgenoemde in actie kwamen. “Nu overheerst de trost van de afgelopen drie dagen. Dit geeft een goed gevoel”, sluit hij tevreden af.

Top-3 tussenstand teams

  1. Evezet-Cresta, 46 punten;
  2. JWP Waterservice, 48 punten;
  3. Preston Innovations, 55 punten.

Top-3 tussenstand individueel

  1. Jens Dirksen, 4 punten, team Evezet-Cresta;
  2. Danny van de Ende, 5 punten, team Preston Innovations;
  3. Gert Jan Bekker, 6 punten, team HSP Lauwe/Map.

Op 4, 5 en 6 oktober gaat de competitie verder op het Amstel-Drechtkanaal. De complete vak- en teamuitslagen vind je hier terug.

Snel op de hoogte

Wil jij snel op de hoogte zijn van de vakuitslagen en ander wedstrijdnieuws? Houd dan de Facebookpagina WedstrijdvissenNL in de gaten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.