Vis & water

Karpervissen - dobberen op zeelt

17 jul 2014

Hoewel er in het Nederlandse water behoorlijk wat zeelt zwemt, wordt er maar door een selecte groep sportvissers gericht op gevist. Dat is gek, want de zeelt is een mooie en sterke sportvis die bijna overal dichtbij huis te vinden is. Leo Harmsen laat in dit artikel zien hoe je met de dobber succesvol op zeelt vist.

Witvissers, snoek- en baarsvissers, karpervissers; bijna iedere vissoort heeft zijn eigen schare fans onder sportvissers. “Maar de typering zeeltvisser kom je slechts sporadisch tegen”, steekt Leo Harmsen van wal. “Het is eigenlijk raar dat er maar weinig gericht op zeelt wordt gevist. Het is namelijk een echte sportvis: sterk en mooi. Met bovendien een hoge aaibaarheidsfactor. Als witvissers een zeelt vangen, hebben ze een goede dag. En karpervissers hoor je meestal ook niet klagen als een zeelt hun rigje oppakt.” Vandaar dat Leo ons laat zien hoe je gericht op zeelt kunt vissen met de pen. Als Vismeester van de Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging legt-ie wel vaker uit hoe je goed moet vissen. Dat mag hij dan vandaag aan het viswater bewijzen!

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.