Vis & water

Zeevissen - slow motion in het donker

26 aug 2014

Zeebaarsvissen kan op mooie zomerdagen een taaie bedoening zijn. De strakblauwe hemel en brandende zon doen de vangsten overdag doorgaans geen goed. De nacht is dan hét moment om eropuit te trekken. Doe het wel lekker rustig aan, want in het donker heeft de zeebaars graag zeer traag gevist kunstaas. Zeebaarsvisser Pieter van den Berg legt uit.

Het is pikkedonker deze lenteavond eind juni waarop het getij iets na middernacht keert. Waar mijn plug precies in het water is beland na de worp, kan ik dus niet goed zien. Met een snok van de hengeltop breng ik het kunstaas op gang, om vervolgens haast in slow motion de lijn binnen te draaien. Het is bijna verplicht onthaasten, zo langzaam laat ik de molenslinger rondgaan. Af en toe las ik even een kleine pauze in, om na de tik die de plug weer ‘opstart’ opnieuw uiterst traag verder te vissen. Ondanks dat ik dit kunstje al talloze malen heb gedaan, voelt de slow motion nog altijd ietwat tegennatuurlijk. De welbekende beuk op het kunstaas van een zeebaars voelt echter als vanouds vertrouwd!

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide