Vis & water

Roofvissen: Braassemer meerval!

12 sep 2022

Zo’n drie jaar geleden raakten Jurian van de Graaf (25) en Sjaak van der Spek (26) besmet met het meervalvirus. Na een periode van fanatiek bootvissen op de rivieren rondom Rotterdam hebben de vismaten hun werkterrein nu verbreed naar grote plassen zoals de Braassemermeer. In dit artikel zoomen we in op hun succesvolle bellyboat-aanpak op dit water.

Toen we in 2019 begonnen met meervallen was dat niet direct een succes”, steekt Sjaak van der Spek van wal. “Die eerste bootsessies op de Lek leverden bar weinig vis op – we vingen er niet één.” Een weekje vissen op de Franse Seine later die zomer bracht daar verandering in. Jurian: “Rond Parijs kregen we het wél voor mekaar, zelfs tot pal naast de Eiffeltoren. We visten
toen nog heel basic onder het mom van ‘al doende leert men’. Een simpel 2D-dieptemetertje, een tros wormen onder de clonk teaser en gewoon gaan.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.