Roofvissen - verborgen in het groen

17 jul 2014

Snoekbaarsvissen staat tegenwoordig vaak haast synoniem aan de verticaalvisserij. Maar het steeds helderdere en plantenrijkere water vraagt om aanpassingen voor wat betreft technieken. Daar komt de weedless softbaits visserij om de hoek kijken. Rob Kraaijeveld past die Amerikaanse stijl met succes toe in het Nederlandse water.

De snoekbaarsvisserij is razend populair anno 2014. De techniek die daarbij het meeste wordt toegepast is die met de verticaalhengel. Maar verticalen is zeker niet zaligmakend. Zo worden onze wateren steeds helderder en plantenrijker. ’s Zomers zie je op veel van de Nederlandse plassen en rivieren grote aantallen waterplanten staan. Niet alleen in het ondiepe, maar soms tot in wel drie à vier meter diep water. Dit zijn perfecte plekken voor roofvissen zoals snoekbaars, baars en snoek om in een hinderlaag te gaan liggen. Vanuit de planten maken zij jacht op allerlei soorten prooien, zoals de grondels die tegenwoordig massaal ons water bevolken en niet te vergeten de vele rivierkreeften die hun toevlucht zoeken in het groen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.