Corona en het begeleiden van jeugd bij het vissen

4208
29 mei 2020

Update coronavirus sportvisserij 29 mei. Sportvisserij Nederland wil zo goed mogelijk bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus. Voor georganiseerde activiteiten door hengelsportverenigingen moeten we verder kijken dan de veiligheid van de individuele sportvisser.


Bij (trainingen voor) wedstrijden, jeugdactiviteiten en andere evenementen spelen extra zaken, die op een veilige manier moeten plaatsvinden om o.a. voldoende afstand en hygiëne van alle betrokkenen te waarborgen. Hiertoe worden speciale protocollen ontwikkeld en wordt geadviseerd of een bepaalde activiteit wel of niet (al) veilig kan worden uitgevoerd.

Meer informatie hierover vind je hier.

Tot 1 september geen vislessen


Voor de vislessen op basisscholen hebben Sportvisserij Nederland en de zeven federaties onlangs besloten om deze in ieder geval tot 1 september geen doorgang te laten vinden. De veiligheid van zowel de deelnemende kinderen als de vrijwilligers vraagt momenteel zodanig veel extra zorg en maatregelen, dat wij het niet verantwoord vinden om deze activiteit op korte termijn (voor de zomervakantie) te hervatten. Er wordt wel al gewerkt aan een protocol, waarmee we hopelijk in september weer vislessen op de scholen kunnen organiseren.Wat kun je nu al wel doen voor de begeleiding van de jeugd?


Voor viscoaches en vismeesters, die toch graag hun kennis en enthousiasme voor het sportvissen aan de jeugd willen overbrengen is er gelukkig genoeg te doen. Er wordt momenteel door de jeugd meer dan ooit gevist. Door actief langs de waterkant – op veilige afstand! – vissende kinderen te bezoeken en adviseren over stekkenkeuze, vistechniek en gedrag aan de waterkant stimuleer je ze om beter te leren vissen.Ook andere sportvissers die dit leuk en belangrijk vinden kunnen dit doen en daarmee de jeugd helpen. Als vereniging kun je de beginnende sportvissers stimuleren in jouw viswater te leren vissen door de gratis jeugdvergunning (klik hier voor meer informatie) aan te bieden.

Honderden verenigingen bieden deze al aan. Uiterlijk begin juni verschijnt een nieuw protocol voor jeugdevenementen, aan de hand waarvan jouw vereniging op een veilige manier een jeugdactiviteit kan organiseren. Houd hiervoor de website van Sportvisserij Nederland in de gaten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide