Coronamaatregelen fors aangescherpt

18397
14 okt 2020

Dinsdag 13 oktober heeft het kabinet verscherpte maatregelen aangekondigd om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Deze maatregelen gaan in op 14 oktober om 22.00 uur en gelden voor de duur van vier weken. De basisregels blijven hetzelfde: minimaal anderhalve meter afstand houden tot elkaar, zoveel mogelijk thuisblijven (zo min mogelijk reizen) en hygiëneregels in acht nemen. De aangescherpte maatregelen betreffen ook de sportvisserij.

Geen viswedstrijden


De nieuwe maatregelen betekenen voor de sport dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Dit geldt ook voor alle viswedstrijden van lokaal tot landelijk.

Sportvisserij Nederland cancelt voor de komende vier weken alle wedstrijden. In de komende vier weken wordt bekeken of er dit jaar nog landelijke viswedstrijden door kunnen gaan. Voor de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen: binnen verenigingsverband (dus niet tegen andere verenigingen) kunnen wel onderlinge viswedstrijdjes en andere activiteiten worden georganiseerd. Over sport en corona is meer te lezen op nocnsf.nl

Overige maatregelen sportvisserij


De komende vier weken worden door Sportvisserij Nederland ook geen cursussen voor vrijwilligers georganiseerd. De ledenvergadering van Sportvisserij Nederland op zaterdag 17 oktober in hotelcongrescentrum Papendal gaat wel door. Hier is de groepsgrootte beperkt tot aanzienlijk minder dan 30 personen en wordt in de grote zaal ruime afstand tot elkaar gehouden. Deze ledenvergadering zal live te volgen zijn via een link op deze site.

Ook bij Sportvisserij Nederland wordt door de werknemers zoveel mogelijk digitaal vanuit huis gewerkt. Telefonisch en digitaal zijn wij gewoon bereikbaar en al het werk - dat kan - gaat zoveel mogelijk door. Het kantoor is wel open, maar zeer minimaal bezet.

-> Meer over corona en sportvissen in ons dossier.

Let op: we adviseren sportvissers en verenigingen te allen tijde de maatregelen van de Rijksoverheid in de gaten te houden.
Gerelateerde berichten
01 okt 2020 Enthousiaste reacties op vislessen in aangepaste vorm 2887 Door corona zijn in het afgelopen jaar maar weinig vislessen gegeven. Veel scholen waren terughoudend bij het organiseren van groepsactiviteiten en veel vismeesters en vrijwilligers wilden risico’s op een besmetting zoveel mogelijk voorkomen. 29 sep 2020 Update corona en sportvissen 6103 Gisteren heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd die de oplopende cijfers omtrent de corona-crisis een halt toe moeten roepen. De sport had een prominente plek in de persconferentie Vanmorgen is er druk geschakeld met NOC*NSF om te kijken wat de impact is op de wedstrijdvisserij. 20 jul 2020 Jaarvergadering Sportvisserij Nederland 17 oktober 3236 De algemene ledenvergadering van Sportvisserij Nederland is vanwege coronamaatregelen verschoven van 6 juni naar zaterdag 17 oktober 2020. Hiervoor vinden de ledenvergaderingen van de regionale federaties plaats. 29 jun 2020 Update corona - Sport(visserij) mag weer volledig 9148 De Nederlandse regering heeft in haar persconferentie op 24 juni aangekondigd dat per 1 juli zowel alle binnen- als buitensporten zijn toegestaan. Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Hierdoor zijn ook wedstrijden weer mogelijk. 29 mei 2020 Update corona en sportvissen 29 mei 12076 Op 27 mei heeft het kabinet Rutte weer een update gegeven over de routekaart voor de versoepeling van de coronamaatregelen. Voor de sport was dat hoopvol. Voor de binnensporten ontstaan weer mogelijkheden. Het ‘protocol verantwoord sporten’ van NOC*NSF wordt hierop aangepast. Onderstaand de belangrijkste punten voor de hengelsport.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.