Update corona - Sport(visserij) mag weer volledig

8959
29 jun 2020

De Nederlandse regering heeft in haar persconferentie op 24 juni aangekondigd dat per 1 juli zowel alle binnen- als buitensporten zijn toegestaan. Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Hierdoor zijn ook wedstrijden weer mogelijk.

Voor de hengelsportverenigingen betekent de versoepeling dat nagenoeg alle activiteiten vanaf 1 juli weer mogen. Alleen de organisatie van grote vergunning-plichtige evenementen, zoals de organisatie van een WK door Sportvisserij Nederland, blijft tot 1 september verboden.

Protocol verantwoord sporten


Per 1 juli zijn viswedstrijden, toernooien, en kleine sportvisserijevenementen weer volledig toegestaan. Dit geldt ook voor activiteiten voor de jeugd. Het blijft daarbij belangrijk dat er zoveel mogelijk voor, tijdens en na het sporten door de deelnemers van 18 jaar en ouder anderhalve meter afstand tot elkaar wordt gehouden. De activiteiten moeten hiertoe adequaat worden ingericht en uitgevoerd.

Voor de jeugd tot 18 jaar geldt geen minimum afstand tot elkaar. Publiek mag ook weer aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. Belangrijk bij de organisatie van activiteiten is om altijd het ‘Algemeen protocol verantwoord sporten’ van NOC*NSF (pdf) na te volgen.

De organisator is verantwoordelijk voor de activiteit en de begeleiding hiervan en zorgt dat de deelnemers binnen de geldende kaders vissen. De organisator stelt bij de activiteiten een Corona coördinator aan. Raadzaam is tijdig voor de start van de activiteiten even contact te leggen met de gemeente en uw activiteit te melden. Ook als u vragen heeft kunt u bij de gemeente terecht.

Hygiënemaatregelen


Het naleven van de hygiëneregels blijft belangrijk. Deze regels zijn:
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering: tenzij het bij de sport niet kan);
  • Vermijd drukte;
  • Was vaak je handen.

Relevante protocollen en informatie


Voor kantines, terrassen en horeca:


Meer informatie over het coronavirus en zelf te nemen voorzorgsmaatregelen vind je op de website van het RIVM.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide