Zondag herhaling Studio Vis TV afl 2: soortenjagen en zeebaars! (video)

9276
27 aug 2016

Komende zondag is vanaf 9.30 uur op RTL 7 de herhaling van de tweede aflevering van het nieuwe seizoen Studio Vis TV te zien. Deze keer soortenjager Pieter Beelen, PvdA-kamerlid Lutz Jacobi en Fred Bloot van Sportvisserij Nederland, en ‘de mannen met baarden’: de hippe ‘straatvissers’ Nathan Wattimena en Jan Willem Wijers. In Vis TV Next dit keer vliegvissen voor de jeugd.Check de promo:
In het eerste studioblok geeft Pieter Beelen acte de présence bij presentator Marco Kraal. Pieter is een bloedfanatieke en begenadigd sportvisser, maar tevens een heuse ‘soortenjager’. Hij probeert zoveel mogelijk verschillende vissoorten te vangen c.q. af te vinken. In Nederland, maar ook op de meest exotische bestemmingen. Zo staat zijn teller al op 334 verschillende vissoorten. Zondag vertelt Pieter wat we ons hier bij moeten voorstellen en hoe hij het soortenjagen precies aanpakt.

Pieter Beelen komt alles vertellen over het 'soortenjagen'

Zeebaars

In het tweede studioblok komen PvdA-kamerlid Lutz Jacobi en Fred Bloot, hoofd afdeling Belangenbehartiging van Sportvisserij Nederland, praten over de toestand van de zeebaars. Door jarenlange overbevissing gaat het namelijk niet goed met de Europese zeebaarsstand. Lutz en Fred vertellen over aanstaande maatregelen voor sport- en beroepsvisserij. Uiteraard komt ook de lange termijn visie voor een duurzaam beheer van deze prachtige en onder zeevissers mateloos populaire vis aan bod.

In het derde en laatste studioblok van deze aflevering schuiven Nathan Wattimena en Jan Willem Wijers aan tafel: twee hippe roofvissers, die er – mede door hun imposante baarden en remloze racefietsen – hun geheel eigen lifestyle op na houden. ‘Urban’ roofvissen!

Nathan Wattimena (l) en Jan Willem Wijers - de mannen met baarden!

Vliegvissende jeugd en Beet met Anja


In Vis TV Next bezoekt Ties Ittmann dit keer Isabel van Lieshout. Deze jonge Limburgse is een paar jaar geleden door haar vader aangestoken met het vliegvisvirus. En zij is daarin niet de enige, want het vliegvissen wint aan populariteit – ook onder de jeugd. Reden genoeg om Isabel op te zoeken aan de oevers van een mooi stromend water in het uiterste zuiden van ons land.

In ‘Beet met Anja’ deze week geen Limburg, maar Lelystad. Daar woont de vragensteller die graag door Anja op weg wordt geholpen met het op de juiste manier uitpeilen van de dobber. Voor het item ‘Ik Vis’ – een miniportret van een sportvisser met een bijzonder verhaal – reizen we dit keer af naar het Overijsselse Oldenzaal, waar Rowen van Benthem haar eigen hengelsportspeciaalzaak runt.

Isabel van Lieshout over vliegvissen in Vis TV Next

Herhaling op VISTV.NL


Aflevering 2 van Studio Vis TV is komende zondag 28 augustus van 9.30 tot 10.30 uur uitgezonden op RTL 7. Bekijk hier de uitzending terug

Studio Vis TV wordt t/m 9 oktober iedere zondagochtend op RTL 7 herhaald. De uitzendingen beginnen om 9.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.vistv.nl en www.sportvisserijnederland.nl

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide