Doe mee aan World Fish Migration Day

3898
07 jan 2016

Op 21 mei 2016 is het 'World Fish Migration Day’. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor migrerende vissen en het belang van gezonde rivieren. De organisatie verwacht dat ruim duizend organisaties wereldwijd mee doen aan World Fish Migration Day. Zij hopen dat ook jouw organisatie (weer) wil meedoen door een evenement te organiseren.

Sportvisserij Nederland zal onder meer activiteiten houden bij het Haringvliet en bij een visgeleidingssysteem in Roermond. Naast overheden en natuurorganisaties kunnen ook hengelsportverenigingen activiteiten organiseren.

Organisaties kunnen bijvoorbeeld melden dat er die dag een nieuwe vispassage wordt geopend, een spetterende belevingsdag organiseren, samenwerken met een dierentuin/aquarium, een wandeling (‘vissentocht’) organiseren of een scholenproject opstarten. Het kan van alles zijn. Van klein tot groot!

Van Nieuw Zeeland naar Hawaï

De activiteiten starten in Nieuw Zeeland (waar het voor onze begrippen al 12 uur eerder 21 mei is) en eindigen in Hawaii.
Tot op heden zijn er tachtig evenementen over de gehele wereld aangemeld. Uploaden van een evenement kan via deze link.

Mocht je vragen hebben dan kun je contact opnemen met Kerry Brink.

De vismigratiedag is een initiatief van Herman Wanningen (directeur van de World Fish Migration Foundation) en werd in 2014 voor het eerst en met veel succes, gehouden.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.