Wedstrijden: Selectiebeleid 2016

3863
20 jan 2016

In wedstrijdland is iedereen inmiddels bekend met het vissen in teamverband. De competities voor zowel zoet als zout zijn hier op afgestemd en de inschrijvingen druppelen binnen. Tijd dus om het eens te hebben over het selectiebeleid. Want iedereen die deelneemt aan een nationale competitie droomt uiteindelijk toch stiekem van schitteren op een wereldkampioenschap. Maar hoe bereik je nou zo’n topsportevenement in 2017?


Voor beide disciplines geldt dat deelname aan nationale wedstrijden vereist is. Om in beeld te komen bij de bondscoaches dien je je eerst in de nationale selectie te vissen. Daaruit kiezen zij uiteindelijk hun nationale teams voor 2017. Hoe je daar in komt lees je hier.

Zoet

Komend jaar kennen we voor de vaste stok vissers de Nationale Teamcompetitie. Alle deelnemers behoren tot de nationale selectie waaruit de bondscoaches het uiteindelijke WK-team 2017 kiezen. Ditzelfde geldt voor de Nationale Teamcompetitie Dames + U20. Dus deelnemen in teamverband, betekent automatisch kans maken op een WK-ticket. Overigens krijgt de winnaar van deze competitie het eerste recht om uitgezonden te worden naar het WK Korpsen, een prachtige extra mogelijkheid om internationale ervaring op te doen.

Om voor de individualisten ook de mogelijkheid te bieden, heeft Sportvisserij Nederland gekozen voor een extra ingang tot de nationale selectie. De eerste tien van het Open Nationaal Kampioenschap plaatsen zich ook en zijn dus verkiesbaar. Hierbij hebben de veteranen een eigen Open NK 55+ gekregen.

Zout


Voor het kustvissen geldt eigenlijk hetzelfde. Deelnemen aan de PENN Korps Competitie betekent direct dat je in de nationale selectie zit. De eerste twee teams van de ranglijst worden afgevaardigd naar het WK Korpsen en Arthur van Tienen kiest zijn WK-ploeg uit de deelnemende kustvissers die samen het beste team vormen. Daarnaast bestaat ook bij het kustvissen de mogelijkheid om je via het Open Nationaal Kampioenschap te plaatsen voor de nationale selectie. Kom je bij de Top 10, dan ben je hiervan verzekerd.

Voor het kustvissen bij de junioren en dames, maar ook bij het feedervissen en het bootvissen, blijft de selectieprocedure komend jaar ongewijzigd.

Doe mee!


Wil jij in 2017 een plaats in het WK-team veroveren? Meld je dan snel aan voor een van de competities van dit jaar.

Klik hier voor informatie over de Nationale Teamcompetitie

Klik hier voor informatie over de Nationale Teamcompetitie Dames + U20


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide