Sportvisserij Nederland en PENN Korpscompetitie (PKC) als team samen naar de top

5190
18 dec 2015

Op 6 juni 2015 is het nieuwe beleidsplan van Sportvisserij Nederland vastgesteld. Onderdeel hiervan is de nieuwe aanpak van het wedstrijdvissen. De nadruk komt namelijk vanaf 2016 te liggen op het wedstrijdvissen in teamverband. Vanuit de gedachte dat door samen te vissen het niveau hoger komt te liggen, verwachten we dat we dat ‘Team Nederland’ bij de mondiale eindtoernooien vaker goud zal halen.

Voor het wedstrijdvissen vanaf de kust kennen we al vijf jaar de succesvolle PENN Korpscompetitie (PKC). Deze professionele competitie is uitsluitend voor teams en is opgezet door vissers en verenigingen, vanuit de visie dat de visser centraal moet staan. Inmiddels heeft deze competitie een vaste plaats gekregen op de wedstrijdkalender van de zoute teams. Voor de editie 2016 hebben zich inmiddels 28 teams aangemeld.

De uitgangspunten en opzet van de PKC sluiten aan bij de visie van Sportvisserij Nederland. Het ligt dus voor de hand dat de krachten worden gebundeld. Voor de organisatie van de PKC is het van groot belang dat de huidige kwaliteit behouden blijft en zo mogelijk kan worden uitgebouwd. De samenwerking met Sportvisserij Nederland blijkt hiervoor de mogelijkheden te bieden. Voor 2016 zal de PKC daarom worden georganiseerd onder auspiciën van Sportvisserij Nederland. In de praktijk zal er ten opzichte van de huidige aanpak voor de vissers weinig veranderen, zij het dat het reglement verder wordt aangepast aan het reglement van het FIPS-M. De nummers 1 en 2 van het eindklassement krijgen namelijk het recht op afvaardiging naar het WK voor clubteams, en hier wordt dan hetzelfde reglement toegepast. De winnaar van de competitie mag zich daarnaast een jaar lang Nederlands kampioen noemen. De partners PENN en Zeehengelsport Magazine blijven aan de competitie verbonden.

Het jaar 2016 wordt gezien als overgangsjaar. In dit jaar zal worden gewerkt aan een duurzame samenwerking aan een kwalitatief hoogwaardige competitie waar de teams centraal staan.

Alle informatie over de competitie is te vinden op de website www.korpsvissen.nl.

Organisatie:                    Onder auspiciën van:                     Partners:

        


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.