Unieke goudbaars gevangen

18641
22 feb 2016

Tijdens een dag snoekbaarsvissen op het Hollands Diep ving Kees Jan Blaauw onlangs een wel zeer bijzondere baars. Nu vangt Kees Jan wel vaker bijzondere vissen, zeker in de categorie kneiters, maar dit sloeg alles.

Na een felle aanbeet en een stevige dril verscheen er ineens een fel oranje vis onder de boot. In de eerste instantie dacht hij aan een koi of goudwinde. Het bleek echter een om een ‘normale’ baars te gaan.

Hoewel goudmutaties bij meerdere vissoorten bekend zijn, zijn ze bij baarsachtigen uitermate zeldzaam. Bij deze mutatie zijn de normale pigmenten die een vis zijn natuurlijke kleur geven afwezig. Een andere kleurmutatie is bijvoorbeeld albinisme waarbij alle pigmenten afwezig zijn en een dier wit kleurt.Hoewel Kees Jan deze vis het liefst voor het aquarium had meegenomen zwemt de unieke baars weer in het Hollands Diep.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.