Engeland wereldkampioen feeder 2015 op Nederlandse bodem

7857
13 jul 2015

Het wereldkampioenschap feedervissen aan het kanaal Gent-Terneuzen is tot een einde gekomen. Daar waar de Nederlanders hun favorietenrol niet waar konden maken, beklommen de Engelsen zoals verwacht wel het podium. De verschillen waren klein, maar Engeland hield de Fransen met een half punt achter zich en mocht zodoende het goud ophalen. Hongarije completeerde het podium door de derde plaats te behalen. En Nederland? Die moest genoegen nemen met de negende plaats en dit terwijl Arnout van de Stadt zondag zijn sector won. Deze teleurstelling deed echter niet voorkomen dat het een schitterend wereldkampioenschap was.

De vangsten waren op dag twee wat beter dan op de zaterdag. Zo won de Portugees José Evangelista met bijna tien kilo zijn sector en knalde daarmee omhoog op de ranglijst tot hij niet verder kon stijgen. Het goud ging daarmee verrassend naar de Zuid-Europeaan, die daarmee Mick Vials (leider na de eerste wedstrijddag) naar brons degradeerde. De rus Alexander Osipov maakte een soortgelijke inhaalslag en werd daardoor tweede.

Sportvisserij Nederland is trots op al haar sponsoren, vrijwilligers en anderen die hebben geholpen dit wereldkampioenschap tot een succes te maken. Speciaal woord van dank gaat uit naar wedstrijdleider Dirk Ekkelenkamp, die gedurende het evenement de teugels strak in handen had waardoor de organisatie soepel verliep. De heren van Sky Sports hebben een laatste film gemaakt over het slot van het WK. Deze is hier te bekijken:
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide