WK Kustvissen Junioren: Wereldkampioen (U21) en brons (U16)! (video)

14293
22 okt 2015

Oranje wint twee keer goud bij het WK Kustvissen voor Junioren! Zowel de juniorenploeg tot 21 jaar als Joeri Minderhoud kroonden zich op de Zeeuwse stranden tot wereldkampioen. Dat gebeurde op ongeëvenaarde wijze.

Vanaf de eerste wedstrijddag liet de U21-ploeg van bondscoach Henri Karremans zien dat zij maar één doel voor ogen had: wereldkampioen worden. Na afgelopen maandag de concurrentie direct op achterstand te hebben gezet, gaf Oranje de voorsprong niet meer uit handen.

Met vier dagzeges werd de suprematie gisteren uiteindelijk bezegeld. Joeri Minderhoud (foto) flikte hetzelfde kunstje en werd op de stranden tussen het Zeeuwse Domburg en Zoutelande vier maal overall dagwinnaar. Een prestatie die nog niet eerder is vertoond in de geschiedenis van het WK Kustvissen voor Junioren.

Voor beelden van de laatste wedstrijddag, check dit filmpje:Zilveren plak


De Nederlandse overheersing blijkt ook uit de klassering van de overige leden van de U21-ploeg. Lennard Noorthoek wist beslag te leggen op het individuele zilver en ook Jarno Minderhoud, Mart Verhage en Kees Gillissen eindigden in de top tien van het klassement (op respectievelijk de 5e, 6e en 7e plaats). Scheidend bondscoach Henri Karremans en zijn assistent Frank Peene hadden zich geen mooier slotakkoord kunnen wensen. Op gepaste afstand van Nederland werd Engeland tweede in het landenklassement bij de U21. Portugal pakte het brons.

Brons U16 ploeg


Ook voor de U16-ploeg was er eremetaal in de vorm van een bronzen plak. Een knappe prestatie van de jonkies tot 16 jaar, die in Zeeland voor het eerst namens Nederland deelnamen aan het WK Kustvissen. De ploeg van coaches Adriaan Dronkers en Corné Westerlaken (bestaande uit Machiel Wielaard, Mike Spee, Rik van Koeveringe, Maarten van Beek en Stef Bals) moest het opnemen tegen landen met veel meer ervaring en routine, maar liet zien dat er volop jong talent aanwezig is. Zo won Machiel Wielaard het individueel brons. Italië won het goud en had met Daniele Caravaggio nog een wereldkampioen in huis. Spanje legde beslag op het zilver.

Uitslagen:Podium U16: Spanje - Zilver, Italië - Wereldkampioen 2015, Nederland - Brons


Podium U21: Engeland - Zilver, Nederland - Wereldkampioen 2015, Portugal - Brons

Gerelateerde berichten
20 okt 2015 Nederlandse junioren op titelkoers tijdens WK Kustvissen (video) 6589 De tweede dag van het Wereldkampioenschap Kustvissen voor Junioren in Domburg schetste eenzelfde beeld als de openingsdag. De bovenste plaatsen in het tussenklassement worden – zowel in de U16 als in de U21 categorie – gedomineerd door Nederland, op de voet gevolgd door de Engelsen. Joeri Minderhoud (U21) staat bovendien op 1 in het individuele tussenklassement. 18 okt 2015 WK Kust Junioren 2015 van start gegaan 4045 Het WK Kust Junioren 2015 is van start gegaan. Vrijdag 16 oktober kwamen alle ploegen zich melden voor de inschrijving. Op zaterdag vond de vlaggenparade door Domburg en de officiële opening in Theater De Parel plaats. 15 okt 2015 Domburg maakt zich op voor WK Kustvissen Junioren 5816 Wie dacht dat het strandseizoen inmiddels over is, heeft het mis. Volgende week vormen de stranden bij het Zeeuwse Domburg het decor voor het Wereldkampioenschap Kustvissen voor junioren 2015. Bij dit grote visevenement – dat aanstaande maandag van start gaat – zal Oranje als regerend wereldkampioen haar titel verdedigen. 24 sep 2015 WK Kust Junioren in Zeeland 16-23 okt. 5618 Van 16 tot 23 oktober is het strand tussen Domburg en Westkapelle het toneel van het WK Kustvissen voor Junioren. Circa 20 landen doen mee aan deze mondiale. Er wordt gevist in twee leeftijdscategorieën: Junioren tot 16 jaar en de wat ‘oudere jongeren’ tot 21 jaar. In deze laatste categorie is Nederland regerend Wereldkampioen sinds vorig jaar in Frankrijk goud werd gewonnen en vier van de vijf landgenoten in de individuele top-10 eindigden.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.