HSV De Edelkarper/Spro wereldkampioen!

3448
28 apr 2016

Het korps van HSV De Edelkarper/Spro is wereldkampioen geworden op het WK Kustvissen voor Korpsen. In het Belgische Blankenberge sleepte dit Nederlandse team op de laatste wedstrijddag van het WK de zege binnen.

Het spande er op het strand van Blankenberge nog om, maar dankzij een prima resultaat in de laatste wedstrijd van het WK greep het team van HSV De Edelkarper/Spro de wereldtitel. Na het hele toernooi de tweede plaats stevig in handen te hebben gehad, persten de mannen van De Edelkarper er een machtige eindsprint uit die hen de zege opleverde. Het verschil voor aanvang van de laatste wedstrijd was minimaal - in punten stond het Spro-team gelijk met de aanvoerder van het tussenklassement, het Portugese G.D.R Olhos de Algua - dus voor aanvang van de finale was de druk aardig opgelopen. Daar wisten de internationaal gelouterde Eric Goossens, Jan Stam, Arjan Rijnberg, Remi Lindhout en Remco Geuze echter prima mee om te gaan: ontspannen visten zij zich naar de hoogste trede van het podium van het WK Korpsen Kust.

Sportvisserij Nederland feliciteert hen van harte met deze knappe prestatie! In de loop van vrijdag 29 april volgt een uitgebreider verslag van de laatste wedstrijddag van het WK Korpsen Kust. Daarin uiteraard ook aandacht voor de verrichtingen van het korps van HSV Groot Rotterdam/Rancar dat als 14e eindigde.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.