'WK-zege is een teamprestatie'

4642
29 apr 2016

Het korps van HSV De Edelkarper/Spro pakte gisteren op het WK Kustvissen voor korpsen in Blankenberge de wereldtitel. Teamlid Eric Goossens blikt voorafgaand aan de prijsuitreiking van vanavond kort terug op deze bijzondere prestatie. "Deze wereldtitel is bij uitstek een teamprestatie."

Met voor alle vijf de teamleden vis bij de eerste worp, kon het korps van HSV De Edelkarper/Spro uit Bergen op Zoom zich geen beter begin van de finale van het WK Korpsen Kust wensen. Deze flitsende start van de laatste wedstrijd op het strand van Blankenberge kreeg een prachtig vervolg met het behalen van de wereldtitel.

IJzersterk WK

De zege was de kroon op een ijzersterk gevist WK. Vanaf de eerste wedstrijd op dinsdag meldde dit Nederlandse korps zich in de top van het klassement. Na drie dagen de tweede plek in handen te hebben gehad – waarbij het Spro-team na de derde wedstrijd zelfs in punten gelijk stond met de Portugese koploper – sloegen Eric Goossens, Jan Stam, Arjan Rijnberg, Remi Lindhout en Remco Geuze op de laatste dag hun slag. Mede dankzij een paar ‘bonusbotten’ in de finale grepen zij het goud.

Teamprestatie

“Dit is bij uitstek een teamprestatie”, zegt Eric Goossens voorafgaand aan de prijsuitreiking. “Als het bij iemand uit het team in een wedstrijd niet echt lekker liep, dan zette de rest wel een goed resultaat neer. Op dat punt hebben we het verschil met de concurrentie kunnen maken.” Het korps van HSV De Edelkarper/Spro herbergt dan ook de nodige internationale wedstrijdervaring: in 2008 won dit korps al het WK Kustvissen voor korpsen in het Franse Montalivet en in 2012 werd te Mimizan het brons veroverd.

Favorietenrol

De favorietenrol die het team vooraf werd toegedicht op dit WK in ‘eigen land’ – de visserij op de Belgische stranden is vrijwel identiek aan die langs de Nederlandse kust – werd dus met verve waargemaakt. “Vanwege de storm was het zeker geen gemakkelijk WK. Een aantal wedstrijden moesten we zelfs uitwijken naar alternatieve locaties omdat er anders niet kon worden gevist en het was echt zoeken naar de vis (bot, zeebaarsjes, gulletjes en een enkele schol en schar). Maar we hebben laten zien dat we ook in moeilijke omstandigheden een potje kunnen breken”, besluit Goossens.


Eric Goossens.
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide