Het Blauwe Hart moet blijven kloppen

3831
04 dec 2014

Sportvisserij Nederland maakt samen met een zestal natuurorganisaties deel uit van het Blauwe Hart. Doel van dit samenwerkingsverband is behoud én herstel van het IJsselmeergebied.

Midden in Nederland ligt het IJsselmeergebied, met zijn karakteristieke polders, dijkzones en groot open water. In de tijd van de Zuiderzee was dit het kloppend hart van ons land, met een goede visstand en veel handelsschepen. Later hebben wij Nederlanders er laten zien hoe je land kunt ‘maken’. Een huzarenstukje, waarmee we veiligheid creëerden en de basis legden voor landbouwproductie.

Helaas mondde die productie uit in overmaat en pleegden we ook roofbouw op ons dierbare cultuurhistorische erfgoed. Daarvan hebben natuur, mens én economie nu te lijden.

Het Blauwe Hart zet zich in voor natuur en recreatie, waarbij de nadruk ligt op het broodnodige herstel van de visstand.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond Het Blauwe Hart: abonneer u op de gratis digitale nieuwsbrief via www.hetblauwehart.org! Daar vind je ook meer informatie.

-> Lees meer in de  brochure (pdf)

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide