Dag 2 Sharkatag: 15 haaien en twee roggen

5867
14 jul 2016

Met vijftien haaien – waaronder een ruwe haai – en twee pijlstaartroggen kan worden gesproken van een zeer geslaagde tweede Sharkatag-dag! Op vrijwel alle deelnemende boten kwamen haaien aan boord.

De Big Marlin, Wiesje en Bon Voyage waren vandaag in goede vorm: op alle drie de charterboten werden drie haaien gevangen. Al viel er ook bij de overige deelnemende schippers genoeg te beleven – niet in de laatste plaats vanwege de bijvangsten, zoals horsmakreel, zeebaars, gul, wijting, steenbolk, tong en schol. Zelfs een grote (giftige) pieterman behoorde tot de vangst.Tot nu toe iedere dag twee roggen. Op de Zeearend werd de grootste rog gevangen!

Betere vooruitzichten

Begon Sharkatag 2016 gisteren met nogal onstuimig weer; vandaag scheen de zon naar hartenlust en was het ook qua wind annex golfhoogte prima te doen, als was het wel even ruw. Desondanks besloten drie boten om het toch aan de binnenkant van de kering te proberen, op de Oosterschelde. Daar werden vandaag helaas geen haaien boven water gehaald, opdat alle tien de deelnemende boten morgen aan de buitenzijde zullen vissen. Bovendien is er morgen, om de vangsten een extra boost te geven, nog een extra troef aanwezig: heremietkreeften. Elke boot krijgt morgen, naast de gebruikelijke portie zagers, een kilo van dit naar verluidt topaasje voor de gladde haai mee.


Henri Karremans ving vandaag deze knappe haai.

Goede sfeer

Hoewel niet elke deelnemer een haai vangt tijdens Sharkatag, is de sfeer uitstekend. Deelnemers die zelf geen haai vangen, vinden het allang prachtig als er bij een ander een haai aan boord komt. Sfeer en gezelligheid is sowieso een kernwoord van Sharkatag 2016: zo is er vanavond ook een barbecue met alle deelnemende schippers, om de afgelopen twee dagen te evalueren en vooruit te kijken naar morgen en overmorgen.


Lachende gezichten! Dat zien we graag. Vissen én meehelpen aan onderzoek. 

Overmorgen vaart er trouwens ook een speciale jeugdboot uit, met louter jeugdige deelnemertjes. Voor het NOS Jeugdjournaal aanleiding om zaterdag ook een cameraploeg met deze jeugdboot mee te sturen voor een item in het Jeugdjournaal. Over media-aandacht gesproken, hieronder nog wat nieuwe publicaties over Sharkatag in de media:

In de media

Sharkatag blijkt erg mediageniek; er is veel aandacht in met name de regionale media, maar ook de landelijke media toont al interesse.


Aan media-aandacht geen gebrek (foto: Frank van der Burg)

Live updates van Sharkatag zie je op onze Facebookpagina!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.