Ruim 800 hectare nieuw viswater

11772
01 feb 2017

Een van de meest gehoorde wensen van sportvissers is dat ze met één VISpas in zoveel mogelijk water willen vissen. Deze maand hebben we super goed nieuws: er zijn maar liefst 65 nieuwe wateren toegevoegd (meer dan 800 hectare viswater) aan de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. En dat is een record!

In dit water mag vanaf nu elke VISpashouder vissen. Dat zijn geheel nieuwe wateren, maar ook wateren die voorheen nog niet landelijk te bevissen waren.

Kik hier voor de digitale aanvulling van februari (pdf) om de gehele lijst van nieuwe wateren te zien.

De wateren zijn inmiddels al verwerkt in de VISplanner. Deze is samen met je VISpas rechtsgeldig aan de waterkant. Wil jij in een van deze wateren gaan vissen en maak je nog geen gebruik van de VISplanner? Print dan de digitale aanvulling.

Sportvisserij MidWest Nederland heeft al hun verenigingen gevraagd of ze water in willen brengen in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. Veel verenigingen reageerden positief en een grote slok water is inmiddels ingebracht. Naar verwachting komt er de komende maanden nog meer water aan uit deze regio.

Onder meer de volgende wateren zijn ingebracht (gesorteerd per vereniging):


HSV Hilversum
- Wijde Blik
- Vuntus
- De Nes

HSV Alkmaar e.o.
- Gemeentewateren Alkmaar
- Schermerpolder

HSV De Rietvoorn te Veenendaal
- vele vijvers en gemeentewateren
- Valleikanaal

HSV de Rietvoorn te Doorn
- Kromme Rijn

Namens de gehele hengelsport worden deze verenigingen en de Sportvisserij MidWest Nederland bedankt voor het inbrengen van hun water. We hopen dat veel verenigingen en federaties deze landelijke trend gaan volgen zodat we de droom van bijna iedere sportvisser samen kunnen verwezenlijken.

Federatie Groningen Drenthe heeft ruim 20 hectare geheel nieuw viswater gehuurd en ook binnen Sportvisserij Oost Nederland is ruim 35 hectare aan nieuwe wateren bijgekomen.

Tot de volgende update!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.