Petitie Biesbosch steunt beleid Sportvisserij Nederland

7789
13 apr 2017

De online petitie ‘Stop de beroepsvisserij zonder quota in Nationaal Park de Biesbosch’ weerspiegelt de groeiende onvrede en onrust onder sportvissers in sommige delen van Nederland. Deze petitie steunt het beleid van Sportvisserij Nederland.

Wij streven naar een gereguleerde visserij. Een toestemming waarmee onbeperkt vis kan worden onttrokken past niet meer. Duurzaamheid en transparantie zijn van cruciaal belang. Hierover lopen momenteel diverse rechtszaken en samen met de federaties zijn we in overleg met waterbeheerders en natuurorganisaties.


Niet onopgemerkt

De online petitie – ruim een week geleden gestart door Frank van Zeil en gericht aan Minister Henk Kamp van Economische Zaken – is inmiddels bijna 9.500 keer ondertekend. Bij 40.000 handtekeningen kan de initiatiefnemer de kwestie op de agenda van de Tweede Kamer laten plaatsen. Ondanks dat de petitie nog niet de benodigde ondersteuning heeft, is het onderwerp in politiek Den Haag inmiddels niet onopgemerkt gebleven.

Niet over de schreef

Ook op social media is de petitie een heet hangijzer: het onderwerp maakt begrijpelijkerwijs veel emoties los bij sportvissers. Joop Bongers, directeur Sportvisserij Nederland:” Wij delen de zorgen, maar distantiëren ons nadrukkelijk van iedere reactie die over de schreef gaat. Ondanks verschillen in mening moeten we altijd respectvol met elkaar blijven omgaan om tot een oplossing te komen en zeker geen mensen gaan bedreigen. Hier neemt Sportvisserij Nederland absoluut afstand van.”


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.