Vis TV struinen door hartje Amersfoort gemist? (video)

3756
01 mei 2017

In de 9e aflevering van Vis TV gaan Ed en Marco struinend vissen in het centrum van Amersfoort. Gewapend met een werphengel vist het duo op alles wat wil bijten. De ‘Keistad’ heeft met de Eem, de nodige kanalen en visrijke stadsvijvers in ieder geval genoeg te bieden. Kijk de aflevering nu gratis online terug!

-> Kijk de uitzending online terug.

Als de presentatoren aankomen in Amersfoort wordt eerst de Landrover geparkeerd, waarna ze te voet de stad gaan verkennen. Het duo start de visdag bij de historische Koppelpoort. Hier begint de rivier de Eem: een plek waar het ruikt naar baars en snoekbaars. De roofvis geeft echter niet thuis. Als Ed overschakelt naar de bolognesehengel vangt hij wat voorntjes maar het houdt niet over.

Check de promo:Verse wormen

Het tweetal besluit verder te trekken. Her en der langs de Eem laten ze hun kunstaas langs de kade naar beneden zakken. Ze spotten wat windes, die laten zich niet foppen. Verder blijft het nog steeds verdacht stil. Marco besluit daarom het roer om te gooien en hangt er een verse worm aan. Dit leidt al snel tot Marco’s welbekende vreugdekreet. Hij heeft zowaar een grote snoek gehaakt en moet alle zeilen bijzetten om de vis op de kant te krijgen.


Als snel een kromme hengel voor Marco als hij overstapt op wormen.


Plan B

Na deze fraaie onverwachtse vangst, is de vangdrang echter nog niet gestild. Ed en Marco rijden daarom met de Landrover naar een van de stadsvijvers van Amersfoort. Hier zou volgens de lokale hengelsportzaak een prima karperbestand zwemmen. Ed kiest wederom voor zijn bolognesehengel terwijl Marco met de methodfeeder aan de slag gaat. Onder toeziend oog van de lokale jeugd kan Marco al binnen enkele minuten aan de bak. Zijn feederstok wordt bijna uit de steun getrokken door een karper. Benieuwd of het
duo na dit snelle succes nog meer vangt? Kijk dan hier de uitzending terug.


Onder toeziend oog van de Amersfoortse jeugd vangt Marco al snel een karper.


Terugkijken

Het nieuwe seizoen van Vis TV wordt tot 21 mei iedere zondagochtend om 09.00 uur op RTL 7 uitgezonden. Kijk voor meer informatie, het uitzendschema en direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.

Vanaf 28 mei tot en met 16 juli wordt eerst Studio Vis TV herhaald en direct daarop volgend het hele seizoen van Vis TV.

Gerelateerde berichten
23 apr 2017 Vis TV zeevissen in het hoge noorden gemist? (video) 5581 Afgelopen zondag visten Ed en Marco in Vis TV rond de havenmonding van Delfzijl. Daar, op de grens met Duitsland, stond een dagje zeevissen aan de Eems-Dollard op het programma. In deze uithoek van Nederland probeerde het duo platvis en wijting voor de camera te krijgen. 10 apr 2017 Vis TV kribhoppen langs de Lek gemist? (video) 5443 In de zesde aflevering van Vis TV reisden Ed en Marco af naar de Lek bij Wijk bij Duurstede. Daar vissen ze de kribben af, op zoek naar actieve roofvis. De rivier stroomt hard en de waterstand is hoog. Het duo heeft daarom hoge verwachtingen. Kijk nu de uitzending gratis online terug. 23 mrt 2017 Zondag in Vis TV: penvissen op polderkarper! (video) 4570 In de vierde aflevering van Vis TV gaan Ed en Marco struinen door de eeuwenoude polder Arkemheen. Dit schitterende en rustieke groengebied vlakbij Nijkerk schijnt een goed karperbestand te herbergen. Licht bepakt — met slechts een penhengel, blikje maïs en onthaakmat — gaat het duo de sloten af op zoek naar een fraaie polderschub. 20 mrt 2017 Vis TV: zeevissen in het binnenland gemist? (video) 5418 Afgelopen zondag streken Ed en Marco neer aan het Noordzeekanaal bij Velsen-Zuid. Dit kolossale scheepvaartkanaal — dat Amsterdam met de zee verbindt — is een populair snoekbaarswater. Het duo gaat echter iets heel anders doen: zeevissen met feederhengels en verse pieren. En dat een paar kilometer landinwaarts!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide