Vis TV zeevissen in het hoge noorden gemist? (video)

9168
23 apr 2017

Afgelopen zondag visten Ed en Marco in Vis TV rond de havenmonding van Delfzijl. Daar, op de grens met Duitsland, stond een dagje zeevissen aan de Eems-Dollard op het programma. In deze uithoek van Nederland probeerde het duo platvis en wijting voor de camera te krijgen.

Hoewel Groningen niet echt bekend staat als typische zeevisprovincie, kan de zeevisser hier prima uit de voeten. Voor Ed en Marco is het bovendien een primeur: ze zijn niet eerder in het hoge noorden geweest voor een zeevisaflevering. Verhalen over uitstekende vangsten doet het duo echter besluiten om naar Delfzijl af te reizen — er niet vanuit gaande dat Koning Winter plotseling zou arriveren. In het ondiepe water van de Eems-Dollard kan dit weleens nadelig uitpakken.

Bekijk hier alvast de promo:


Zeeaas spitten

Voordat Ed en Marco de zeehengels uit de foedralen halen, gaan ze eerst het wad op om vers aas te steken. Verser dan zelfgestoken zeepieren bestaat immers niet. Het spitten gaat echter niet van een leien dakje: Marco verliest zijn evenwicht in de zachte sliblaag en belandt — tot grote hilariteit van Ed — in de modder. Naast een nat pak levert het pieren steken weinig op. Gelukkig is het tweetal zo slim geweest om alvast wat zeeaas te kopen.


Het zeeaas spitten levert Marco en vies en nat pak op.


Afgaand tij

De volgende stop is het oostelijk havenhoofd van Delfzijl. Met zicht op het Duitse vaste land aan de overkant, werpen de presentatoren hun beaasde onderlijnen in het groenbruine water van de Eems-Dollard. Voordat de kou intrad, werd op deze stek veel wijting en platvis gevangen. Nu blijven de hengeltoppen echter lange tijd angstvallig stil. Misschien gaat het pas los zodra de stroming erin komt, oppert Marco. Als het water daarna flink in beroering komt door afgaand tij, weet Ed eindelijk de eerste schar te vangen. Benieuwd of er nog meer actie volgt? Kijk dan komende zondag vanaf 09.00 uur naar Vis TV op RTL 7.


Nadat de stroming erin komt eindelijk een schar voor Ed.

Terugkijken

Het nieuwe seizoen van Vis TV wordt tot 21 mei iedere zondagochtend om 09.00 uur op RTL 7 uitgezonden. Vanaf 28 mei tot en met 13 augustus wordt dit seKijk voor meer informatie, het uitzendschema en direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.

De uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV Stad & Land worden vanaf 28 mei t/m 13 augustus ook nog iedere zondag op RTL 7 herhaald.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.