Hét Visblad online juli (video)

4008
22 jun 2017

Goed nieuws: de zomer is gisteren officieel begonnen én vanaf vandaag valt Hét Visblad bij de abonnees in de bus. In dit nieuwe nummer vind je weer een keur aan gave en leerzame reportages. Zo lees je alles over het freelinen op karper, gaan we voor dag en dauw snoekbaarzen en proberen we de blauwneus te verschalken.

We bijten traditiegetrouw het spits echter af met de nieuwe aflevering van Visblad TV. Dit keer behandelen we hierin een vistechniek die in Nederland nog behoorlijk onbekend en daardoor (geheel onterecht) ook onbemind is: bolognesevissen. Aan het stromende water van de Kromme Rijn laat specialist Maikel Stegeman zien hoe hij met zijn zeven meter lange bolo-hengel driftend de witvis belaagt. Een bijzonder leuke en actieve visserij! Check hieronder de video en lees voor extra tips over het vissen met de bolognese hengel het bijbehorende artikel op pagina 20 t/m 23.

‘Freelinen’ op karper

In de karperrubriek legt Jurian van de Graaf jou de kunst van het ‘freelinen’ uit. Een bijzonder selectieve aanpak waarbij je heel gericht de karper kunt uitkiezen die je het liefst wilt vangen. Aan een Gouds sierwater laat hij zien hoe hij de vis opzoekt en zijn aas vervolgens heel gericht naar de bek van de karper brengt. Buitengewoon spannend!Het 'freelinen' op karper is ongekend spannend.


Blauwneus en meer

In de witvisrubriek deze maand een heuse missie: Pascal Gerits gaat langs de Waal bij Zaltbommel gericht achter de blauwneus aan. Verder in de roofvisrubriek alles over de zomervisserij van Said el Felyani: snoekbaarzen rond zonsopgang en zonsondergang – de tijd dat snoekbaars een bijtuurtje heeft. Sharona Mol neemt de zeevissers mee tijdens een strandsessie bij Domburg en in de Hengelsport & Maatschappij hebben we een heerlijk ‘feel good’ verhaal over een visdag van het Peuterfonds. Dit en nog veel meer – vaste rubrieken zoals Visnieuws, In De Markt, Vuurdoopn en de column van Sjaak Bral – in het julinummer van Hét Visblad!


Een missie aan de Waal: lukt het Pascal om blauwneus te vangen?

Abonnement

Elke maand de 68 pagina’s visplezier van Hét Visblad ontvangen? Word dan voor slechts € 12,95 (12 nummers) abonnee, inclusief een fraai welkomstgeschenk. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.