Bart Leert Vissen groot succes (video)

2772
22 sep 2017

De eerder dit jaar door jeugdzender Nickelodeon uitgezonden televisieserie Bart leert vissen was een groot succes. Dat blijkt uit een evaluatie van Nickelodeon.

Bart leert vissen heeft de belangrijkste verwachtingen en doelstellingen overtroffen. Van de doelgroep – kinderen van 6-12 jaar – hebben 260.000 jongens en meisjes één of meer afleveringen gezien. Daarbij zijn in deze analyse oudere jeugd, ouders en andere ‘kijkers’ niet meegerekend.

De beste scorende aflevering was die waarin met kunstaas op snoek werd gevist. Deze uitzending scoorde in totaal een kijkdichtheid van 138.000. Overall heeft bijna 50% van de doelgroep een promo trailer en reclame voor het programma gezien.Bovengemiddeld


De kijkdichtheid en dus het absoluut aantal kijkers per aflevering hebben aanzienlijk boven het gemiddelde gescoord, aldus Nickelodeon. Ook online – via de Nickelodeon website en app – scoorde Bart leert vissen flink boven het gemiddelde. Sportvisserij Nederland is net als jeugdzender Nickelodeon enthousiast over deze positieve resultaten.

Naar aanleiding van dit succes, onderzoeken beide partijen of er volgend jaar een nieuwe serie op de buis komt. Er zijn immers nog genoeg hengelsportdisciplines die kinderen gemakkelijk zelf kunnen oppakken.


Jeugd enthousiasmeren


Het concept van de serie was dat Nickelodeon-presentator Bart Boonstra visles kreeg van Viskid Boaz. Dit om te laten zien hoe leuk sportvissen is en jongeren te enthousiasmeren om zelf te gaan vissen. In de vier afleveringen gingen Bart en Boaz vissen met de vaste
hengel, snoeken met kunstaas, penvissen op karper en in de laatste uitzending de strijd met elkaar aan bij het vissen met de vaste hengel en topelastiek op karpertjes.

Alle uitzendingen zijn te bekijken via de gratis Nickelodeon app en op www.bartleertvissen.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide