Aflevering 3 Bart leert vissen: snoeken met kunstaas gemist?

9019
29 mei 2017

Afgelopen zondag kreeg Nickelodeon-presentator Bart Boonstra weer les van Viskid Boaz. In deze derde aflevering van de serie Bart leert vissen ging het duo met kunstaas achter de snoek aan. Heb je deze spannende uitzending gemist? De aflevering is nu terug te kijken!

Bekijk hier de aflevering terug: http://www.bartleertvissen.nl/
:
In aflevering 3 gaan Bart en Boaz zondag opnieuw een stapje verder qua vistechniek. Want waar het tweetal in aflevering 1 en 2 nog op de relatief onschuldige witvis en karper viste, vormt dit keer een heuse roofvis het doelwit: de snoek. Daarom heeft Boaz allerlei soorten kunstaas meegenomen, om aan Bart te laten zien dat je daarmee heel mooi een echt visje kunt imiteren. Per fiets gaan Bart en Boaz dichtbij huis de woonwijk door, op zoek naar interessante stekken waar mogelijk een grote snoek op de loer ligt.

Als Boaz tijdens het optuigen van de werphengels nog even vertelt dat de snoek wel 700 vlijmscherpe tanden bezit, wordt Bart echter toch een beetje nerveus. Of het hem desondanks lukt het vissen met kunstaas onder de knie te krijgen en of hij en Boaz een paar mooie snoeken weten te vangen, zie je zondag 28 mei vanaf 09.40 uur op jeugdzender Nickelodeon.


Rollen omgedraaid

Waar de jeugd normaal gesproken leert vissen van volwassenen, zijn de rollen in Bart leert vissen juist omgedraaid. Presentator Bart Boonstra is de beginner en Viskid Boaz de expert. Nederlands bekendste jonge sportvisser en vlogger – met een eigen YouTube-kanaal vol visvideo’s – neemt Bart mee naar de waterkant om te laten zien hoe leuk, makkelijk en spannend sportvissen is. In vier afleveringen komen diverse hengelsportdisciplines aan bod.

Samenwerking

De nieuwe televisieserie Bart leert vissen is een unieke samenwerking tussen Sportvisserij Nederland en de wereldwijd opererende televisiezender Nickelodeon. Sportvisserij Nederland is betrokken geweest bij de totstandkoming van de uitzendingen en heeft zowel inhoudelijk als financieel een bijdrage geleverd aan dit nieuwe sportvisprogramma. Dat is bedoeld om kinderen van 6 tot 12 jaar enthousiast te maken voor het sportvissen. Zij zien – net als ouders die meekijken – hoe ontspannen en veelzijdig vissen is en dat je dichtbij huis met weinig materiaal al veel plezier kunt hebben. Deze eerste kennismaking met de hengelsport is hopelijk aanleiding om met een ouder en meer ervaren iemand naar de waterkant de gaan – de plek bij uitstek waar je écht leert vissen.

De vierdelige serie Bart leert vissen loopt tot en met zondag 4 juni (om 9.40 uur op Nickelodeon), waarna deze aansluitend nog een keer helemaal wordt uitgezonden. Bovendien wordt elke uitzending op de woensdag daarop herhaald om 13.20 uur. De afleveringen zijn ook terug te kijken op www.bartleertvissen.nl en via de gratis Nickelodeon app.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.