Bart leert vissen afl. 2 - penvissen op karper gemist? (video)

9168
22 mei 2017

Afgelopen zondag kreeg Nickelodeon-presentator Bart Boonstra weer les van Viskid Boaz. In deze tweede aflevering van Bart leert vissen probeerden ze om karper te vangen met de pen. Kijk nu de aflevering online terug!

-> Bekijk hieronder de hele aflevering terug:


Aflevering 2 - penvissen op karper


Nadat Bart en Boaz vorige week zondag basic begonnen door met de vaste hengel te vissen, gaan ze in de tweede aflevering van de vierdelige serie weer een stapje verder qua vistechniek. Nu is karper de beoogde vangst en die proberen ze te vangen met een werphengel en dobber. ‘Met de pen’ bevissen ze verschillende plekken dichtbij huis. Of het Bart lukt het vissen met de werphengel en -molen onder de knie te krijgen en een karper te vangen, zie je zondag in de tweede aflevering.

Omgekeerde wereld

Waar de jeugd normaal gesproken leert vissen van volwassenen, zijn de rollen in Bart leert vissen juist omgedraaid. Presentator Bart Boonstra is de beginner en Viskid Boaz de expert. Nederlands bekendste jonge sportvisser en vlogger – met een eigen YouTube kanaal vol visvideo’s – neemt Bart mee naar de waterkant om te laten zien hoe leuk, makkelijk en spannend sportvissen is. In vier afleveringen komen diverse hengelsportdisciplines aan bod. De serie loopt tot en met zondag 4 juni (met iedere woensdag de herhaling om 13.20 uur), waarna deze aansluitend nog een keer helemaal wordt uitgezonden. De afleveringen zijn ook terug te kijken op www.bartleertvissen.nl en via de gratis Nickelodeon app.

Samenwerking

De nieuwe televisieserie Bart leert vissen is een unieke samenwerking tussen Sportvisserij Nederland en de wereldwijd opererende televisiezender Nickelodeon. Sportvisserij Nederland is betrokken geweest bij de totstandkoming van de uitzendingen en heeft zowel inhoudelijk als financieel een bijdrage geleverd aan dit nieuwe sportvisprogramma. Dat is bedoeld om kinderen van 6 tot 12 jaar enthousiast te maken voor het sportvissen. Zij zien – net als ouders die meekijken – hoe ontspannen en veelzijdig vissen is en dat je dichtbij huis met weinig materiaal al veel plezier kunt hebben. Deze eerste kennismaking met de hengelsport is hopelijk aanleiding om met een ouder en meer ervaren iemand naar de waterkant de gaan – de plek bij uitstek waar je écht leert vissen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.