Hét VISblad Online januari (video)

4294
21 dec 2017

De kerstdagen staan voor de deur en voor veel sportvissers betekent dat: vakantie! Een ideaal moment om op je gemak het januarinummer van Hét VISblad – dat vanaf vandaag bij de abonnees in de bus valt – door te bladeren. Er zijn voor komende week bovendien vrij zachte temperaturen voorspeld, dus laat je inspireren door de winterse reportages en trek er zelf ook lekker opuit.

De VISblad TV van deze maand gaat over een typische wintervisserij: havenvissen op baars. Swenn Middeljans neemt ons mee naar de jachthaven van Hoorn. Deze roofvisser laat daar zien hoe je efficiënt de scholen baars lokaliseert en hier vervolgens heel effectief de grote vissen uitplukt met klein kunstaas. Benieuwd naar zijn aanpak? Kijk dan snel de video en lees voor meer tips het bijhorende artikel (pag. 20 t/m 23) in Hét VISblad.


Wintergast wijting

Voor veel zeevissers staat de winter in het teken van de wijting. Nu de temperaturen nog vrij hoog zijn, is deze wintergast in grote getale aanwezig langs de Nederlandse kust. Huib Heiboer uit het Zeeuwse Westkapelle vertelt je in de zeevisreportage precies hoe hij deze visserij aanpakt aan de oevers van de Westerschelde.


Lees alles over wijtingvissen in de Westerschelde.


Grote wintervoorn

Laat jij in de koude maanden je feederhengel in de schuur staan? Wat witvisser Henri Bresser betreft erg zonde. Volgens hem is nu namelijk dé toptijd voor grote baksteenvoorns. Deze scholen nu samen in de rivierplassen. Aan zo’n plas net buiten Arnhem geeft hij een lesje feederen op grote wintervoorn.

Samen vissen

Op de cover van deze maand sieren Amanda Lems en John Kagchèl. Dit stelletje trekt er graag samen opuit met de hengel en vertelt in Hengelsport & Maatschappij het hele verhaal hierachter. Daarnaast lees je in dit nummer waar je als karpervisser op moet letten bij de aanschaf van een rubberboot. Ook gingen we twee dagen roofvissen met de Duitse Claudia Darga en haar camerateam van Angeln Plus.


Gedeelde sportvisliefde aan de waterkant.


Nog veel meer!

Natuurlijk staat er nog veel meer in dit januarinummer. Denk aan onze vaste rubrieken met het laatste hengelsport- en wedstrijdnieuws en de nieuwste hengelsportproducten. Maar ook een interview met onderwaterfilmer en producent Robert Hughan over zijn documentaire ‘Vele gezichten van de Zevenhuizerplas’ die binnenkort op tv komt. En dan hebben we nog lang niet alles genoemd wat dit nieuwe VISblad voor je in petto heeft.

Word abonnee!

Nog geen abonnee? Word dan voor slechts € 12,95 (twaalf nummers) abonnee van Hét VISblad en ontvang elke maand 68 pagina’s vol visplezier! Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.