Hét VISblad Online februari (video)

4678
25 jan 2018

VISblad-abonnees opgelet: vanaf vandaag valt het februarinummer in de bus. Ondanks dat er gisteren nog een warmterecord werd gebroken, staat het nieuwe VISblad bomvol tips voor de koude weken die nog komen. Zo krijg je wintertips voor de vaste stok én geeft wereldkampioen kustvissen Frank Peene zijn belangrijkste tips voor de strandvisserij.

Maar we beginnen met de nieuwe VISblad TV. Dit keer gaan we met Bente Morsch op zoek naar de grote scholen voorns die in de Alkmaarse binnenstad overwinteren. Gewapend met een lichte matchhengel struint hij door het centrum, op zoek naar de vis. Hij vertelt je precies hoe je deze leuke en actieve visserij zo efficiënt mogelijk aanpakt. Benieuwd of het hem lukt om enkele prachtige wintervoorns boven water te toveren? Kijk dan snel de video! Lees voor meer tips het bijbehorende artikel in Hét VISblad (pag. 20 t/m 23).Tips van de wereldkampioen

Altijd al willen weten hoe de wereldkampioen kustvissen een doorsnee strandsessie aanpakt? Lees dan zéker het zeevisartikel van deze maand. Aan het strand van Westkapelle geeft Frank Peene zijn belangrijkste tips en tricks voor het strandvissen. Ook in de witvisreportage strooit een ervaren wedstrijdvisser met tips. Peter de Lange laat zien dat je in de winter met de vaste stok meer kunt vangen dan in de zomer. Hoe hij dit aanpakt, lees je in zijn artikel.


Toptips van wereldkampioen Frank Peene.


‘Kikkervissen’

Bij de winter denk je niet meteen aan kikkers, maar toch gingen half december vijftig enthousiaste roofvissers de strijd met elkaar aan tijdens de wedstrijd Lord of the Frog. Wij volgden deelnemer Nick Wentink en hij vertelt je in de roofvisrubriek waarom de kikker-imitatie een topaas is voor snoek in alle jaargetijden.Rubberen kikkers: een topaas voor snoek!


Loodalternatieven op een rij

Natuurlijk staat er nog veel meer in het februarinummer. Zo zetten we in de karperrubriek het gamma aan verkrijgbare loodalternatieven voor je op een rijtje. In Hengelsport & Maatschappij gaan we een dag op pad met de familie Boelen. Martin Boelen vist al 87 jaar en gaat nog geregeld snoeken met zijn zoons. Uiteraard ontbreken ook de vaste VISblad-rubrieken niet.

Word Abonnee

Nog geen abonnee? Word dan voor slechts € 12,95 (twaalf nummers) abonnee van Hét VISblad en ontvang elke maand 68 pagina’s vol visplezier. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.