Jaarverslag 2017 is verschenen

4097
06 jul 2018

Op de algemene ledenvergadering werd ook het jaarverslag 2017 van Sportvisserij Nederland goedgekeurd. Dit verslag geeft een beeld van de vele activiteiten die Sportvisserij Nederland uitvoert om zoveel mogelijk sportvissers van dienst te zijn en is nu ook online te bekijken.

Hoofdlijnen

Meer dan anderhalf miljoen mensen van de hengelsport laten genieten, de sportvisserij stevig in de samen leving verankeren en zorgen voor een goede visstand in de Nederlandse wateren, dat is waar de hengelsportorganisaties in 2017 hard aan hebben gewerkt. Op een breed front zijn de ruim 800 hengelsport vereni gingen, 7 regionale federaties, de landelijke specialistenorganisaties en Sportvisserij Nederland bezig geweest met de uitvoering van het beleidsplan ‘Naar Buiten!’ 2016 – 2020 en het deelbeleidsplan wedstrijden ‘Als team naar de top’.

Veel publiciteit is gerealiseerd. Het jaar begon met de nieuwe televisieserie Big Fish Klaas, in april gevolgd door Bart leert vissen (speciaal voor de jeugd) op Nickelodeon. En natuurlijk waren er Studio VIS TV en VIS TV (het hele jaar rond). Het optreden van Ed Stoop - presentator van VIS TV - in het televisieprogramma van Eva Jinek was qua vrije publiciteit een hoogtepunt, naast alle andere aandacht voor sportvisserij activiteiten in kranten, tijdschriften, radioprogramma’s en op televisie. Aldus kwamen vele Nederlanders positief met de hengelsport in contact.

Fishing in Holland

Om het hengelsporttoerisme naar Nederland te bevorderen en meer buitenlanders te laten genieten van de fraaie vismogelijkheden in ons land is begin 2017 de nieuwe website www.fishinginholland.nl gelanceerd en werden vervolgens via Sportvisserij Nederland een twintigtal artikelen over vissen in Nederland in Duitse hengelsportbladen gepubliceerd. Mede hierdoor nam het aantal aangesloten Duitse sportvissers toe met ruim 15% tot bijna 37.000 personen.

Samenwerking

Intensief is samengewerkt met grote natuurorganisaties als Natuurmonumenten, Wereld Natuur Fonds en Staatsbosbeheer in projecten als het Droomfonds Haringvliet, de aanleg van de Marker Wadden, de aanleg van een vismigratierivier door de Afsluitdijk en verbetering van de visstand in het IJsselmeergebied - het Blauwe Hart van Nederland. Aanzienlijke financiële bijdragen vanuit de Nationale Postcode Loterij vormen een belangrijk startkapitaal voor deze op natuur, visstand en recreatie gerichte projecten. 

Kijk hier voor het volledige jaarverslag 2017.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.