Hét VISblad Online augustus (video)

2943
26 jul 2018

Hittegolf of niet, de VISblad-redactie heeft weer zijn uiterste best gedaan voor het augustusnummer – dat vanaf vandaag bij de abonnees in de bus valt. In deze nieuwe uitgave volop inspiratie om de zwoele zomeravonden door te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de combi roofblei - snoekbaars aan de rivier? Of van karperen op half water met de pellet waggler? Je leest het in Hét VISblad.

Traditiegetrouw beginnen we met de nieuwe VISblad TV. Hierin vertelt Peter MacLean je alles over het feedervissen op barbeel aan de IJssel. In een buitenbocht vlakbij Doesburg laat hij zien wat dé truc is om in de vaargeul Barbus barbus te vangen. We kunnen alvast verklappen dat je vooral veel maden moet brengen. Kijk snel de video en lees voor meer tips het bijbehorende artikel in Hét VISblad (pag. 20 t/m 23).Snoekbaars én roofblei

De cover van deze maand geeft perfect de sfeer weer van een zomerse vissessie. Covermodel Alex Drapers vertoeft ook graag aan de IJssel, maar richt zijn pijlen op twee andere visssoorten: roofblei en snoekbaars. Hij vertelt hoe je zomeravonden maximaal kunt benutten door continu van techniek te switchen. Een andere visserij die zich goed leent voor zomerse dagen is het karpervissen met de pellet waggler. Hierbij vis je met je feeder- of matchhengel, een verzwaarde dobber en pellets op half water. In de witvisreportage laat Daniël Hiemstra precies zien hoe je deze techniek efficiënt inzet.


Switchen tussen roofblei en snoekbaars aan de IJssel.


Samen vissen

Mindervaliden en ouderen hebben één ding gemeen: ze willen vaak wel vissen, maar kunnen dit niet (meer) op eigen houtje doen. Gelukkig zijn er geregeld initiatieven waarbij er visdagen worden georganiseerd, speciaal voor deze doelgroepen. Voor de zeevisreportage waren we aanwezig bij een zeevisdag voor mindervaliden aan het Noordzeekanaal. In Hengelsport & Maatschappij lees je daarnaast alles over het project ‘Samen Vissen’ waarbij visuitjes voor ouderen worden georganiseerd.De pellet waggler is perfect voor warme zomerdagen.

Vissen is gezond

Natuurlijk staat er nog veel meer in dit augustusnummer. Zo liepen we een nachtje mee tijdens de Haagse ‘penvisnâch’ van de GHV - Groene Hart. Twijfel je tot slot nog om komend weekend naar de waterkant te gaan? Check dan zeker de rubriek Spraakwater. Daarin lees je namelijk dat wetenschappelijk is aangetoond dat sportvissen goed is voor lichaam en geest. Kortom: genoeg te lezen aan het strand, op de camping, in de tuin of aan de waterkant.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide