Komende zaterdag Topsportgala Sportvisserij Nederland

5190
16 nov 2018

Zaterdag 17 november vormt Papendal het epicentrum van de wedstrijdvisserij: de derde editie van het Sportvisserij Nederland Topsportgala. Tijdens deze speciale avond worden alle nationale en internationale medaillewinnaars van afgelopen jaar – de crème de la crème van de wedstrijdvisserij – feestelijk gehuldigd. Ook worden de Sportman, Sportvrouw en het Sporttalent van het jaar gekozen.

Nieuw is, dat dit keer ook de disciplines karper-, vliegvissen en zout – kust en boot – aanwezig zijn. Bovendien gaat 2018 de boeken in als een van de meest succesvolle jaren uit de wedstrijdgeschiedenis van Sportvisserij Nederland.

Bekijk de video van het Topsportgala 2017:


Vier keer wereldkampioen

De Nederlandse teams – die onder de vlag van Team Holland zijn uitgezonden naar de internationale wedstrijden – verzamelden dit jaar maar liefst vier wereldtitels, vier bronzen én een zilveren medaille. Ruud van Noord (wereldkampioen heren kust), Anja Groot (wereldkampioen dames zoet), Luciën de Rade (wereldkampioen junioren zoet) en Team Holland U25 (wereldkampioen junioren zoet landen) worden daarom extra in het zonnetje gezet tijdens het Topsportagala.

Mogelijk worden er zelfs zilveren of gouden erespelden uitgereikt – de hoogst mogelijke onderscheidingen binnen de hengelsport.


Genomineerden

Vast onderdeel van het Topsportgala zijn ook de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw en het Sporttalent van het jaar. Uniek is dat er dit jaar ook ‘zoute’ wedstrijdvissers genomineerd zijn. Alle aanwezige wedstrijdvissers mogen voor aanvang van het programma hun stem uitbrengen. Nadat de stemmen zijn geteld, worden de winnaars bekendgemaakt.

Benieuwd wie per categorie de genomineerden zijn? Bekijk het in onderstaande video’s en lees in de beschrijving op YouTube per genomineerde wat afgelopen jaar zijn of haar prijzen en prestaties waren en daarmee de reden was voor nominatie:

Genomineerden Sportman van het jaar:
Genomineerden Sportvrouw van het jaar:Genomineerden Sporttalent van het jaar:Marco Kraal en Ed Stoop

Met naar verwachting ruim 500 aanwezigen belooft deze editie de grootste tot nu toe te worden. Gastheer Marco Kraal kijkt enorm uit naar het grootste wedstrijdevenement van het jaar: “Ik vind het een grote eer om zaterdagavond voor de absolute haute couture van de Nederlandse wedstrijdvisserij op het podium te mogen staan. Het belooft een fantastisch hengelsportfeest te worden!”. Ook de inmiddels gepensioneerde, voormalig VIS TV-presentator Ed Stoop heeft voor deze bijzondere gelegenheid zijn smoking weer uit de kast gehaald. Het duo verzorgt samen de presentatie van het Topsportgala.

Alle deelnemers van de nationale competities en de top 10 van alle Open NK’s zijn per post uitgenodigd voor het Topsportgala. Wie zich nog niet heeft aangemeld kan dit alsnog doen via topsportgala@sportvisserijnederland.nl.

Bekijk hier de sfeerimpressie (video) van het Topsportgala 2017:
Gerelateerde berichten
15 dec 2017 Topsportgala zeer geslaagd! (video + foto's) 7771 Met ruim 400 aanwezigen was het Sportvisserij Nederland Topsportgala 2017 – afgelopen zaterdag in Sportcentrum Papendal – een daverend succes. Tijdens deze avond werden wedstrijdvissers uit diverse wedstrijddisciplines in het zonnetje gezet. 14 nov 2017 VIDEO: Wie wordt Sportman van het jaar? 3154 Net als vorig jaar kiest de (inter)nationale wedstrijdtop de Sportman, Sportvrouw en het Sporttalent van het jaar tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala. Op zaterdag 18 november wordt voor de tweede keer dit grote vis-evenement gehouden op topsportcentrum Papendal. Alle genodigde wedstrijdvissers zijn gerechtigd om te stemmen. 13 nov 2017 VIDEO: Wie maken er kans op de titel Sportvrouw van het jaar? 3321 Net als vorig jaar kiest de (inter)nationale wedstrijdtop de Sportman, Sportvrouw en het Sporttalent van het jaar tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala. Op zaterdag 18 november wordt voor de tweede keer dit grote vis-evenement gehouden op topsportcentrum Papendal. Alle genodigde wedstrijdvissers zijn gerechtigd om te stemmen. 10 nov 2017 VIDEO: Wie zijn de genomineerden voor het Sporttalent van het jaar? 2838 Net als vorig jaar kiest de (inter)nationale wedstrijdtop de Sportman, Sportvrouw en het Sporttalent van het jaar tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala. Op zaterdag 18 november wordt voor de tweede keer dit grote vis-evenement gehouden op topsportcentrum Papendal. Alle genodigde wedstrijdvissers zijn gerechtigd om te stemmen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.