Vervolg visstand onderzoek Zuidelijke Randmeren

2757
26 sep 2019

Sport- en beroepsvisserij starten maandag 7 oktober met het tweede jaar van het vierjarige onderzoek naar de visstand op de Zuidelijke Randmeren. Twee weken lang vist men met de zogenaamde zegen (sleepnet) op het Gooimeer, Eemmeer en Nijkerkernauw.

Medewerkers van Sportvisserij (MidWest) Nederland zijn aan boord om het onderzoek te begeleiden. Na het meten van de gevangen vissoorten zetten de onderzoekers alle vis direct weer terug. Om meer te weten te komen over het migratiepatroon van brasem en de eventuele uitwisseling tussen wateren, krijgen bij dit onderzoek verschillende brasems een zender om ze te kunnen volgen.

Gerelateerde berichten
25 apr 2019 Experiment Zuidelijke Randmeren leeft onder sportvissers 3950 Vier jaar lang geen pootvis wegvangen uit de Zuidelijke Randmeren, maar onderzoek doen naar de visstand: wat levert dat op? Op donderdag 11 april kregen sportvissers ruim tijd voor vragen en antwoorden én werden de eerste resultaten van het onderzoek gepresenteerd. 02 apr 2019 Informatieavond onderzoek Zuidelijke Randmeren 2442 De beroepsvisserij en sportvisserij op de zuidelijke randmeren zijn sinds het najaar van 2018 bezig met een uniek experiment. Vier jaar lang vissen beroepsvissers op deze wateren alleen met fuiken op aal; met hun sleepnetten (de zogenaamde zegen) vissen ze alleen op brasem en blankvoorn in samenwerking met de sportvisserij ten behoeve van monitoring voor het experiment. Alle gevangen vis wordt direct na meting teruggezet. 23 jan 2019 Eerste resultaten visstandonderzoek Zuidelijke Randmeren 5045 De georganiseerde hengelsport en beroepsvissers doen de komende vier jaar samen een periodieke monitoring van de visstand op de Zuidelijke Randmeren. De resultaten hiervan dienen als basis voor een nieuw en duurzaam visserijgebruik. De eerste tien onderzoeksdagen zitten er inmiddels op. 26 okt 2018 Unieke samenwerking sport- en beroepsvisserij voor betere visstand op Zuidelijke Randmeren 5709 De beroepsvissers en sportvisserij op de zuidelijke randmeren gaan de komende vier jaar een uniek experiment uitvoeren. Vertegenwoordigers van beide partijen hebben daarvoor vandaag een overeenkomst ondertekend in Putten. Kern van de afspraken is dat vier jaar lang in de betreffende meren niet met sleepnetten (de zogenaamde zegen) op brasem en blankvoorn gevist wordt en een periodieke monitoring van de visstand plaatsvindt.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide