Update corona en sportvissen 29 mei

11660
29 mei 2020

Op 27 mei heeft het kabinet Rutte weer een update gegeven over de routekaart voor de versoepeling van de coronamaatregelen. Voor de sport was dat hoopvol. Voor de binnensporten ontstaan weer mogelijkheden. Het ‘protocol verantwoord sporten’ van NOC*NSF wordt hierop aangepast. Onderstaand de belangrijkste punten voor de hengelsport.

Meer mogelijkheden


Vanaf 1 juni is het voor jongeren t/m 18 jaar weer toegestaan sport- en spel activiteiten te doen zonder de onderlinge afstand van 1,5 meter in acht te nemen. Tot nu toe gold dit alleen voor de kinderen t/m 12 jaar.

Vanaf 1 juli mogen sportkantines en -terrassen weer open. Dit geldt ook voor clubhuizen van hengelsportverenigingen. Wel gelden hier de voorwaarden voor de horeca.

Bijeenkomsten met maximaal 100 personen mogen ook weer vanaf 1 juli plaatsvinden. Belangrijk is wel voldoende afstand te houden en toereikende hygiënemaatregelen in acht te nemen.

Viswedstrijden pas vanaf 1 september


Pas vanaf 1 september mogen competities plaatsvinden (nog wel zonder publiek). Dit betekent voor de hengelsport dat tot die tijd geen viswedstrijden tussen verenigingen mogen plaatsvinden, evenals wedstrijden op grotere afstand, wedstrijden van federaties of Sportvisserij Nederland en commerciële wedstrijden.

Kleine onderlinge trainingswedstrijdjes door een tiental leden binnen de vereniging kunnen al wel. Deze moeten wel aan voorwaarden voldoen, aangemeld zijn bij en akkoord bevonden door de gemeente (zie protocol intern verenigingswedstrijdje).

Vissen vanuit boot


Op zaterdag 30 mei start weer het roofvisseizoen. Veel roofvissers vissen vanuit een visboot. Hierover komen vragen binnen bij Sportvisserij Nederland of dit mag. Alleen vanuit een visboot vissen is geen enkel probleem en met zijn tweeën kan het ook als men voldoende afstand tot elkaar kan houden.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide