Visgevoel in beeld (video's)

4693
26 mrt 2021

Sportvissen wordt steeds mediagenieker. Naast aandacht in de ‘traditionele’ media zoals print en televisie, is de hengelsport zeker online booming. Daar vind je anno 2021 een keur aan video’s die het ultieme visgevoel perfect overbrengen. We zetten er een paar op een rijtje voor je.

Wat sportvissen zo mooi maakt is aan een ‘leek’ die niet vist soms best lastig uit te leggen. De buitenwacht heeft vaak het stereotype beeld – stoeltje, viskoffer, groene paraplu, bamboehengel, dobber – als referentie en is niet op de hoogte van de laatste hightech technieken en materialen die voor de gemiddelde sportvisser gesneden koek zijn.

Bovendien kan het een aardige uitdaging zijn om het gevoel en de sfeer die zo’n belangrijk deel uitmaken van de sportvisbeleving met de juiste woorden te omschrijven. Gelukkig zegt één beeld meer dan duizend woorden en bestaan video’s uit duizenden beelden.
 

Verhaal

 
Online zijn er tegenwoordig talloze sportvisvideo’s te vinden. Dat varieert van de zwemactie van de nieuwste plug die in een zwembad wordt getest tot een flitsende feature film van een vistrip in een ver buitenland. Voor ieder type video is er een publiek – check het aantal views onder tutorials van bepaalde knopen maar eens – maar wij richten ons hier op de video’s die het ultieme visgevoel weten over te brengen.
 
Dit zijn kunstwerkjes die je meenemen in een verhaal en waarvan iedere kijker (sportvisser én nietsportvisser) automatisch zin krijgt om te gaan vissen. Die omgeving, die sfeer en die vis; wie kan daar nou nee tegen zeggen?!

Om je in de YouTube-jungle van sportvisvideo’s op weg te helpen, geven we je hier een paar kijktips waarmee je wel even zoet bent. Dit overzicht is in willekeurige volgorde en verre van compleet.

Met 1,57 miljoen abonnees is Jon B. een van de grootste sportvis-sterren op YouTube. Zijn kanaal is met 1.147 video’s een must see, en daarbij is Chasing Bulls een goede start:
De Zweden van FreeWaterPictures zijn videomakers die zich op hun passie hebben gestort: sportvissen. De video’s zijn veelal Engels ondertiteld, dus dat scheelt je een spoedcursus Zweeds.


Als voormalig visgids en professioneel cinematograaf weet Jay Siemens wat sportvissers mooi vinden. Hoewel deze Canadees gek is van ijsvissen, voeren zijn avonturen hem over de hele wereld.


Om hun outdoor producten te promoten, maakt Yeti video’s die draaien om buitensporten. Ook sportvissen komt hierbij fraai in beeld, zoals in 120 Days, Cosmo en Engler.Veel kijkplezier!

Bron: Hét VISblad april 2021

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.