IJsvissen met Enzo Knol (video)

2307
19 feb 2021

Miljoenen Nederlanders genoten afgelopen week van een dik pak sneeuw én van het ijs dat dik genoeg was om op te schaatsen. Maar niet iedereen haalde zijn ijzers uit het vet. Zo greep Enzo Knol zijn kans om het ijsvissen uit te proberen.

IJsvissen is al decennia razend populair in alle Scandinavische landen en ook in Canada en het Noorden van Amerika. Mede door de vele YouTube-video's waaide het dit jaar ook over naar Nederland. IJsvissen doe je door een gat in het ijs te zagen of boren, om vervolgens met een speciaal, ultrakort hengeltje door het ijs heen te vissen. De vangst is vaak roofvis, maar ook witvis is prima te vangen door het ijs. 

Live aanbeten

VIS TV-presentator Daniël Weyers greep vorige week ook zijn kans en nam zijn vismaat Enzo Knol mee voor een dagje ijsvissen op baars. Het avontuur werd een groot succes - niet alleen dankzij de talrijke vangsten, maar ook door de prachtige onderwaterbeelden van baarzen onder het ijs. De mannen wisten zelfs live aanbeten vast te leggen! Check snel de video hieronder.


 

IJssnoeken in Jeugdjournaal

Naast de diverse vloggers die met het ijsvissen aan de haal gingen, maakte ook het Jeugdjournaal een supergaaf item in Friesland. Zij gingen op pad met Tamme Smit (bekend van VIS TV XL) en zijn vismaat Wybe om grote snoeken door het ijs te vangen. Je moet het vooral met eigen ogen zien, maar we kunnen alvast verklappen dat het is gelukt! Het item is hier terug te kijken via.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide