Vissende dames in de spotlights op NPO1 (video)

1089
31 mei 2021

Maar liefst drie vissende vrouwen – elk met hun eigen specialisme en een eigen verhaal – kregen afgelopen vrijdagavond in de talkshow Op1 (meer dan een miljoen kijkers) volop tijd om over hun hobby te vertellen. Zo kwam het damesvissen weer eens uitgebreid in de spotlights te staan.

Karperspecialist én bondscoach van het Nederlands Damesteam Karpervissen Lizette Beunders, Bo van Roeden – oprichter van het online platform De Barracudas – en verstokt roofvisser Regina Procee vertelden elk wat het sportvissen hen brengt en wat grofweg de verschillen zijn tussen hun favoriete disciplines. Dat sportvissen steeds populairder wordt onder vrouwen, is volgens de dames fijn maar nog niet voldoende. Het liefst zouden ze zien dat vissende vrouwen een volkomen geaccepteerd beeld worden en niet steeds worden aangesproken langs de waterkant. “Ook wij vissen namelijk voor onze rust.”

Terugkijken

Het item met Lizette, Bo en Regina is hier online terug te kijken.

Steeds meer vissende vrouwen

Sportvisserij Nederland is blij met de groeiende aandacht – zowel online als op tv – voor het steeds populairdere damesvissen. Onder meer met tv-programma’s zoals De Visvrouwen wil de bond het vissen door vrouwen stimuleren, net zoals de KNVB zich voor vrouwenvoetbal inzet. Vrouwen kunnen ook een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit de cijfers: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (430.000) ruim verdubbeld ten opzichte van 2017 (200.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide