Cursussen voor hengelsport-vrijwilligers

2653
01 okt 2021

Om vrijwilligers van hengelsportverengingen en federaties te ondersteunen geeft Sportvisserij Nederland regelmatig cursussen op het gebied van jeugdwerk, controle van visdocumenten en wedstrijdcontrole. Deze cursussen zijn gratis te volgen en worden regionaal georganiseerd, waarbij in overleg zelfs maatwerk mogelijk is.

Ook zijn er online cursussen of onderdelen van cursussen beschikbaar voor geïnteresseerde sportvissers, die zich bijvoorbeeld willen oriënteren op het vrijwilligerswerk binnen de eigen vereniging.

Cursisten die hun certificaat hebben gehaald zijn zonder uitzondering enthousiast. De cursussen zijn overzichtelijk, leuk, leerzaam en kosten maar weinig tijd.

Jeugdwerk

Vrijwilligers die actief zijn met jeugd kunnen de cursus Viscoach en de cursus Vismeester volgen. De cursus Viscoach wordt op één avond gehouden, bevat een huiswerkprogramma met een verplicht examen en is in de uitvoering sterk gericht op de praktijk aan de waterkant. Als cursist leer je hoe je met groepen kinderen kunt omgaan en ze op een goede en leuke manier iets kunt leren.

 

De cursus Vismeester is een vervolg op de cursus Viscoach en is bestemd voor vrijwilligers die namens hun vereniging of federatie visles willen geven op de basisschool. De cursus wordt op één avond gehouden, bevat een huiswerkprogramma, een door de cursisten voor te bereiden ‘oefenles’ en sluit af met een praktijkstage. Meer over de vislessen lees je op www.vissenschool.nl.Cursus controle sportvisserij

De cursus Controle sportvisserij is een eendaagse cursus, bestemd voor controleurs van hengelsportverenigingen en buitengewone opsporingsambtenaren (Boa's). Je maakt tijdens de cursus kennis met de visserijregels, sportvisdocumenten, voorwaarden gebruik VISpas en sociale vaardigheden voor de controle aan de waterkant. Voorafgaand aan de cursus moet het verplichte online examen met een voldoende zijn afgerond.Cursus Wedstrijdcontroleur

Bij de cursus Wedstrijdcontroleur leer je op één avond alles wat nodig is om aan de slag te gaan als wedstrijdcontroleur. Dat kan op (inter)nationaal en federatief niveau, maar ook voor je eigen vereniging. Belangrijk is dat je als wedstrijdcontroleur goed op de hoogte bent van de voorwaarden, reglementen en voorschriften en er zo voor zorgt dat een viswedstrijd soepel en volgens de regels verloopt.

Meer informatie over de cursussen en de inschrijfmogelijkheden vind je hier.


Gerelateerde berichten
20 sep 2021 Cursus Controle Visdocumenten: schrijf je nu in! 2645 Heb jij een passie voor het controleren van visdocumenten op jouw verenigingswater en wil jij je als vrijwilliger en ambassadeur verder ontwikkelen samen met je controleteam? Geef je dan op voor de gratis Cursus Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland. 17 mrt 2021 Cursus controle voor politieacademie Apeldoorn 2638 Afgelopen week gaven medewerkers van Sportvisserij Nederland een online training aan de agenten in opleiding van de politieacademie Apeldoorn. Ze volgen de opleiding milieu-agent. 05 mrt 2021 Tips voor verenigingen om jeugd op weg te helpen 2894 In het afgelopen jaar heeft de jeugd meer dan ooit de waterkant opgezocht. Door corona is er behoefte aan leuke activiteiten die je op een veilige manier kunt uitoefenen, en vissen past daar perfect bij. Vooral kinderen die voor het eerst gaan vissen hebben wat ondersteuning nodig op het gebied van waterkennis, vaardigheden en de omgang met vis en natuur. Daar ligt een uitdagende taak voor de verenigingen! 19 mei 2020 1400 controleurs ontvangen controlepas 5717 Deze week ontvangen circa 1400 Controleurs Sportvisserij hun nieuwe controlepas voor het seizoen 2020-2021 via het secretariaat van de hengelsportvereniging of federatie. Deze pas wordt samen met de controlekleding uitsluitend in bruikleen verstrekt aan gecertificeerde controleurs die namens de vereniging of federatie met succes de cursus Controle Sportvisserij hebben gevolgd.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.